Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci Gençlerle Buluştu

Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından organize edilen ’Kariyer Günleri’ programına katılan Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, gençlere önerilerde bulundu. Bahçeci, "Önce kendinize, sonra tarihinize inanacaksınız" dedi.

Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci Gençlerle Buluştu


Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğünde düzenlenen ’Kariyer Günleri’ programına konuşmacı olarak katılan Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci,tecrübelerini öğrenciler ile paylaştı.

Belediye Başkanı Bahçeci, yaptığı konuşmada öğrencilere geleceğe dair planlarını bugünden yapmaları gerektiğini anlattı. Bahçeci,‘’2009 yılında Türkiye’nin en genç Belediye Başkanları arasında yer aldım.

Şuanda ikinci dönem belediye başkanlığı görevimi sürdürmekteyim. Sizler çoğunuz eski Türkiye’nin halini bilmiyorsunuz. Eski Türkiye’de ilaç kuyrukları, hastanede sıra kuyruklarını bilmiyorsunuz.

Batan bankaları yaşamadınız. Akşam zengin yatıp sabah fakir kalkan bir milletin ne olduğunu yaşamadınız. Ankara’ya giderken tek yönlü yollardan gidip gelmediniz. Siz zannediyorsunuz ki Türkiye’de hep böyle bölünmüş yollar vardı.

Hep böyle lüks hastaneler ve üniversiteler vardı. Okullar lükstü. Eski Türkiye’de böyle bir şey yoktu. 2000 yılının Türkiye’si ben genç bir mühendistim. Amerika’ya, Almanya’ya kapağı nasıl atarım diye konuşurduk.

Türkiye’nin geleceğe dair umudu yoktu. Şimdi böyle bir şey yok. Her aile evladını kurtarmak için Almanya’dan bir kız bulalım da evlendirip Almanya’ya gönderilim derdi. Şuan bunun tam tersi oldu.

Almanya’daki kızlar Türkiye’de biri ile evlenip buraya gelmenin hesabını yapıyorlar. Siz bunları yaşamadınız ve görmediniz. Cumhurbaşkanı bir gün Başbakana bir kitapçık fırlattı Türkiye yerle bir oldu.

Yönetilemez bir ülke halindeydik. Recep Tayyip Erdoğan çıktı bir parti kurdu. Türkiye’ye bir umut olarak. İstanbul’da başarılı bir belediye başkanı bir parti kurdu. Sizler genç beyinlersiniz, sizin beyinlerinize düşmanlık aşılamak isteyenler var.

Bu ülke ye hizmet edene neden düşmanlık yapıyor bu ülkenin genci. Ben Kırşehir Belediye Başkanıyım beni sev sevme, oy ver verme ama bunu düşmanlık noktasına getirmek çok kötü bir şey.

Dokuz yıldır bu şehre yapmadığımız yatırım kalmadı. Şehirde dokunmadığımız hiçbir yer kalmadı. Bazen gerçek üzülüyoruz. Bizlere sırf siyasi amaçlar için saldıran insanlar var. Farklı düşünebiliriz bundan daha doğal bir şey yok.

Bizler birbirimizi kabulleneceğiz. Kim sorun çıkartmak istiyorsa o vatan hainidir. Bu ülkenin insanları arasında kim fitne tohumları ekiyorsa, kin güdüyorsa o vatan haindir. Siz genç beyinler olarak buna fırsat vermeyeceksiniz. Önce kendinize inanacaksınız. Sonra tarihimize inanacaksınız, sonra milletimize inanacaksınız. Güveneceksiniz ve seveceksiniz. Sevginin hakim olmadığı bir yerde ne başarı olur, saygının ve sevginin ikisinin hakim olmadığı bir yerde hiçbir şey olmaz" diye konuştu
Kaynak: İHA