Toçoğlu Görev Süresini Değerlendirdi

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Toçoğlu: 'Biz Sakarya'nın geleceğini ve geleceğin Sakaryasını inşa ediyoruz. Belediye olarak yaptığımız en önemli çalışmalar, şehrin sadece bugününe değil, gelecekle ilgili planları da hayata geçirmek oldu'

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, görevde bulundukları 9 yılık süreçte yaptıkları en önemli çalışmanın, şehrin sadece bugününe ilişkin hizmetler değil, geleceğine dair planlar yapmak olduğunu söyledi.

Toçoğlu, Erenler ilçesinde düzenlenen değerlendirme toplantısında, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı görevinde bulunduğu 9 yıllık süreci değerlendirdi.

Göreve 9 yıl önce başladıklarında yaptıkları ilk işin, sağlam bir ekip oluşturmak dile getiren Toçoğlu, bu anlayışla insan kaynaklarındaki bazı yenilikleri hayata geçirdiklerini ifade etti.

Toçoğlu, bu anlayışla genç, dinamik, üretken ve zamanın ruhunu okuyan bir ekip oluşturarak işe başladıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Şehrin ihtiyaçları ile mali durumumuzu dengeleyerek hizmetlerimizi önceliğine göre sınıflandırdık. Büyükşehir olarak hep şunun bilincinde olduk, Biz Sakarya'nın geleceğini ve geleceğin Sakaryasını inşa ediyoruz. Belediye olarak yaptığımız en önemli çalışmalar, şehrin sadece bugününe değil, gelecekle ilgili planları da hayata geçirmek oldu."

- "Yaptığımız planlara her zaman sadık kaldık"

Zeki Toçoğlu, plan yapmanın ve bu yapılan planların uygulamaya konulmasının kolay olmadığını aktardı.

Sadece plan yapmanın tek başına bir şey anlam ifade etmediğine işaret eden Toçoğlu, şöyle devam etti:

"Önemli olan yapılan planlara bağlı kalmaktır. Bunun bilincinde olarak imar planlarını, ulaşım planını ve alt yapı planını hazırladık. Hazırladığımız planlara sadık kalarak yolumuza devam ediyoruz. Sonunda bu planlara bağlı kalındığında ortaya nasıl bir şehir çıktığını hepimiz görüyoruz. Sakarya'nın bu yönü ulusal basının da dikkatini çekmeye başladı. Geçtiğimiz günlerde bu ulusal kanallarda bir kez daha gündeme geldi. Sakarya'ya gelen gazeteciler şehirdeki yatay mimariyi gördükten sonra hayranlıklarını dile getiriyorlar."

Toçoğlu, yaptıkları her işi belli bir ciddiyet ve kurallara uygun şekilde yapmaya çalıştıklarını belirtti.

Yatay mimarinin doğa ile uyumlu mimari olduğunu dile getiren Toçoğlu, şöyle konuştu:

"Şehirler için önemli konulardan birisininde şehir güvenliğidir. Şehir güvenliğinin başında da bina güvenliği gelmektedir. Büyükşehir olarak depreme en iyi şekilde hazırlanıyoruz. Depreme en iyi hazırlık sağlam zeminlerde sağlam yapılar inşa etmektir. Az katlı ve yatay mimariyle hem depreme en iyi şekilde hazırlanmış olduk hem de estetik olarak çok farklı bir şehrin ortaya çıkmasını sağladık. Bu 9 yıllık süreçte belediye olarak üzerinde durduğumuz konulardan birisi de alt yapı meselesi oldu. Sapanca Gölü'ne alternatif yeni su kaynakları oluşturarak su kaynaklarını koruma altına aldık."

Toçoğlu, su kaynaklarının korunması ve temiz kalması için birçok çalışma yaptıklarını söyledi.

Kentte ayrıca 9 yılda 3 milyon tona yakın asfalt çalışması yaptıklarını kaydeden Toçoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Tüm bu çalışmaları 9 yılda hayata geçirdik. Bizim şehrimiz başka şehirlerde hayal dahi edilemeyen bir uyuma sahip. Hep birlikte uyum içerisindeyiz. Sakarya çok farklı kültürlerin huzur içerisinde yaşadığı bir şehir. İnşallah bundan sonra da birlikte hareket etmeye devam edeceğiz. Allah'ın izniyle Sakaryayı birlikte yönetmeye devam edeceğiz."

Toplantıya, belediye başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, AK Parti ilçe başkanları ve basın mensupları katıldı.
Kaynak: AA