Zat-I Mahfuz'un Yönetmeni Yetkin Öğrencilerle Buluştu

Zat-ı Mahfuz filminin yönetmeni Sedat Yetkin, Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Öğrenci Konseyi'nin düzenlediği etkinlikte öğrencilerle buluştu.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi konferans salonunda öğrencilerle bir araya gelen Yetkin, oyunculuk hayalini gerçekleştirmek için üniversitenin mimarlık bölümünden ayrıldığını söyledi.

Bitlis'in hayatında çok önemli bir yere sahip olduğunu belirten Yetkin, şöyle konuştu:

"Bitlis, benim çocukluğumun başkentidir. Yazdığım yazılarda, yaptığım kısa filmlerde ve bütün işlerimde Bitlis'e değiniyorum. Toplumdaki 'yapamazsın' algısını kırmak çok önemli. Kendinize güvenip bir şeyler yapmak istediğinizde durmayın ve yapın. Filmin yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ederim. Zat-ı Mahfuz'un yol gösterici olacağını umut ediyorum."

BEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Demirtaş ise Bitlis'te yetişmiş ve "Zat-ı Mahfuz" adı verilen önemli şahsiyetleri tek bir belgesel filme sığdırmanın mümkün olmadığını belirterek, "Zat-ı Mahfuz bu işin başlangıcı oldu. Sedat Yetkin kardeşimiz de kısa film dalında en genç yönetmen ödülünü kazanmış ve başarısını ispat etmiş birisi. Üniversitemiz İslami İlimler Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Ahmet Özdemir, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'nden de iki hocamız ile kendisine destek vermeyi görev bilerek hareket ettik." dedi.

Kaynak: AA