Sosyal Medyadan Haykıran Anneye Kızından Yanıt

Yaşlı bir kadının sosyal medyada Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan kızı için yardım istediği video hızla yayıldı. İnsanlar yardım için paylaşımlarda bulundu. Karnındaki ur nedeniyle tedavi gören kadın, annesinin ortaya attığı iddiaları yalanlayarak tedavisinin sürdürüldüğünü söyledi.

Sosyal Medyadan Haykıran Anneye Kızından Yanıt
Tekirdağ’ın Ergene ilçesine bağlı Velimeşe Mahallesi’nde ikamet eden Fikriye Vişne adlı kadının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenerek kızı Emine Vural için yardım istediği videonun sosyal medyada hızla yayılmasının ardından kızından açıklama geldi. Emine Vural, annesinin ortaya attığı iddiaları yalanlayarak tedavisinin sürdürüldüğünü söyledi.

Eşi İbrahim Vural ile birlikte kameraların karşısına geçen Vural (44), tedavisinin başladığını ve sürdürüldüğünü, bu kadar gürültü koparılmasına bir anlam veremediğini ifade etti.

Annesinin sosyal medyadaki görüntülerini görünce herkes gibi şaşırdığını ve şok olduğunu söyleyen Vural, Ergene Kaymakamlığı ile Ergene Belediyesinin kendisi ile ilgilendiğini ve bir süre önce başlayan tedavi sürecinin devam ettiğini kaydetti.

Ergene Belediye Başkan Yardımcısı Ayça Çevikelli, Emine Vural’ın karnında bulunan ur nedeniyle tedavisine Çorlu Devlet Hastanesinde başlandığını belirterek, sosyal medyada hızla yayılan görüntülerin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde çekildiğini açıkladı.

Çevikelli, ”Velimeşe Mahallesi’nde ikamet eden Emine Vural’ın sağlık sorunları ile ilgili annesinin sosyal medyada bir feryadına şahit olduk. Kendisi bizlere daha önce Belediyeye ve Kaymakamlığa başvuruda bulundu ve yaklaşık 2 aydır Emine Hanım’ın tedavi süreci devam etmekte. Kaymakamlığın talimatıyla Çorlu Devlet Hastanesi Genel Cerrahi, Kadın Doğum ve Kulak Burun Boğaz bölümlerinde gerekli muayeneleri, tetkikleri yapıldı, sonuçları bekliyoruz” dedi.

Çevikelli, şunları kaydetti:

“Annenin duygusallığı nedeniyle sosyal medyada yaptığı açıklama, bazı iyi niyetli insanların duygusallığı ile ya da bazı kötü niyetli insanların suiistimal etme amaçlı duygu sömürüsü paylaşımları ile çığırından çıkmış durumda. Ancak şunu ifade etmek isterim ki bizler Ergene Kaymakamımızın da talimatıyla yetkili kurumlar olarak olaya hakimiz ve Emine Hanım’ın tedavi süreci sağlıklı bir şekilde ilerlemektedir.”
Kaynak: İHA