Hobi Olarak Başladığı Tavukçuluk Ek Gelir Kapısı Oldu

Ordulu fındık üreticisi Cemalettin Durdu, hem hobi hem de ailesinin ihtiyaçları için başladığı tavuk yetiştiriciliğini geliştirerek, fek gelir kaynağı elde etti Durdu: 'Şu anda yılda 10 bin civarında civciv üretme potansiyeline ulaştım. 150160 civarında tavuk ve yanında da 30 kadar horoz bulunuyor'

Hobi Olarak Başladığı Tavukçuluk Ek Gelir Kapısı Oldu
Ordu'da ailesinin ihtiyacını karşılamak için ilgi duyduğu tavuk yetiştiriciliğine başlayan fındık üreticisi Cemalettin Durdu, kurduğu tavuk çiftliği ile ek gelir sağladı.

Fatsa ilçesinin Kılıçlıköy Zeytin Mahallesi'nde yaşayan 41 yaşındaki fındık üreticisi Durdu, hem hobi olaması hem de ailesine sağlıklı besin olması için tavuk yetiştirmeye karar verdi.

Evlerinin bahçesinde küçük bir alan oluşturan ve aldığı civcivleri burada yetiştiren Durdu, tükettiklerinin dışında artan az sayıda tavuğu pazarda satmaya başladı.

Pazar esnafının tavsiyesi üzerine üretim kapasitesini arttıran Durdu, civciv, tavuk, horoz ve yumurta satışlarıyla fındığın yanında ek gelir sağlamış oldu.

Üç çocuk babası Cemalettin Durdu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgede yaşayanların büyük bölümü gibi kendisinin de fındık üreticisi olduğunu söyledi.

Durdu, 3 yıl önce hem hobi hem de ailesinin sağlıklı tavuk tüketmesini sağlamak için tavuk yetiştiriciliğine başladığını belirterek, şunları söyledi:

"Şu anda yılda 10 bin civarında civciv üretme potansiyeline ulaştım. 150-160 civarında tavuk ve yanında da 30 kadar döllemek amacıyla horoz bulunuyor. Bunun yanında tavuk, horoz kesimi yapıyoruz. Bu şekilde kendi bütçemize ek gelir olarak devam ediyoruz. Günlük 80 civarında da yumurta üretimi mevcut."

Tamamen organik üretim yaptıklarına işaret eden Durdu, şunları kaydetti:

"GDO'lu yemler kullanmıyoruz. Yemi de kendim üretiyorum. Mısır, buğday, arpayı değirmende çekiyorum. Aynı zamanda arazi üzerinde hayvanlar yayılıyor. Bunun dışında da belirli periyotlarda yemleme yapıyorum. Dışarıdan hayvan almıyorum, bunlar tamamen kendi beslediğim ve büyüttüğüm hayvanlar."
Kaynak: AA