Siirt'te 'Sıfır Atık Projesi' Tanıtıldı

Siirt'te, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde başlatılan "Sıfır Atık" Projesi tanıtımı yapıldı.

Siirt'te 'Sıfır Atık Projesi' Tanıtıldı
İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Vali Atik'in eşi Fulya Atik, 81 ilde başlatılan proje ile sürdürülebilir kalkınma ilkeleri çerçevesinde atıkların kontrol altına alınması, gelecek nesillere temiz ve gelişmiş bir Türkiye ile yaşanabilir dünya bırakılmasının hedeflendiğini söyledi.

İsrafın önlenmesi, kaynakların daha verimli kullanılması, atık oluşumunun engellenmesi ve oluşan atıkların kaynağında ayrı toplanması ve geri kazanımının sağlanmasının önemine işaret eden Atik, "Valiliğimizce, sürdürülebilir kalkınma ilkeleri çerçevesinde atıklarımızı kontrol altına almak, gelecek nesillere temiz, gelişmiş ve daha yaşanılabilir bir Siirt bırakmak noktasında düzenli, sistemli ve uygulanabilir bir eylem planı oluşturmak ve uygulamak hepimizin ortak sorumluluğudur." ifadelerini kullandı.

Fulya Atik, kentte Sıfır Atık Projesi'nin hızla hayata geçirilmesi, atıkların geri dönüşüm ve bertarafı hususunda yürütülecek çalışmaların takipçisi olacağını aktardı.

Sıfır Atık Projesi'ni 2018 itibarıyla kamu kurumları, okullar, hastaneler, belediyeler ve büyük iş yerleri gibi alanlara yaygınlaştırmak istediklerini anlatan Atik, "1 ton atık kağıdın ekonomiye geri kazandırılması, 17 ağacı kesmekten kurtaracaktır. Bu bakımdan, toplumun tüm katmanlarını projeye teşvik edelim." diye konuştu.

Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın da önemli bir projenin tanıtım toplantısını Siirt'te yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Taşkın, şunları belirtti:

"Doğanın bu tahribatın üstesinden gelecek hali kalmamış durumda. Bu ortamda ciddi müdahalelerin, toparlanmaların yapılması gerekiyordu. Dolayısıyla Cumhurbaşkanımızın saygıdeğer eşi Emine Erdoğan hanımefendinin himayelerinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız tarafından yürütülen 'Sıfır Atık' projesi hakikaten hepimizin en önemli mesailerinden biri haline geldi."

Toplantıya, Vali Ali Fuat Atik ve diğer kurum müdürleri katıldı.

Kaynak: AA