Antep Harbi'nde ABD'nin Parmağı Olduğu İddiası

Antep’e ‘Gazilik’ unvanının verilişinin 97. yıldönümü dolayısıyla düzenlenen sohbette Antep Harbi’nin bilinmeyenleri konuşuldu. Şehir Tarihi Araştırmacısı asım Mıhcıoğlu, Antep Harbi’nin planlayıcısı ve esas tedarikçisinin Amerika olduğunu ileri sürdü.

Antep Harbi'nde ABD'nin Parmağı Olduğu İddiası
Şehitkamil’de Şehr-i Ayıntab-ı Cihan üzerine sohbetler programı büyük ilgi gördü. Antep Harbi’nin bilinmeyenlerinin konuşulduğu program, ikinci ve üçüncü bölümlerle devam edecek. Şehitkamil Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen “Şehitkamil’de Şehr-i Ayıntab-ı Cihan” üzerine sohbetler programının moderatörlüğünü Prof. Dr. Halil İbrahim Yakar yaptı. Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Gaziantep Şehir Tarihi Araştırmacısı Asım Mıhçıoğlu, yaklaşık 250 resim ve belge ile Antep Harbi öncesinde başta Amerika olmak üzere İngiliz ve Fransızların planları ve hazırlıklarının detaylarını anlattı. Antep Harbi’nin öncesinde yaşanan tüm aşamaları slayt gösterisi eşliğinde anlatan Asım Mıhçıoğlu, program bitiminde izleyenlerden gelen soruları yanıtladı.

Program sonrası açıklamalarda bulunan Asım Mıhçıoğlu, Amerika’nın Antep Harbi’nin planlayıcısı ve esas tedarikçisi olduğunu vurguladı. Mıhçıoğlu, "Bugünkü sohbetimiz, 3 kısımlık bir sohbetin birinci bölümüydü. İlk sohbet konumuz, Antep Harbi’nin nedenleriydi. Yani Antep Harbi öncesi nelerin yaşandığını konuştuk. İkinci sohbetimizde Antep Harbi’ni anlatacağız. Üçüncü sohbetimizde de Antep Harbi’nin sonrasını anlatacağız. Antep Harbi kısa sürede anlatmayla bitmez. Biz bugün, konuşulmayan şeyleri konuştuk. Bunu da bilgiler, belgeler ve resimlerle destekledik. Antep Harbi’nde hiç konuşulmayan Amerika’nın rolüdür. Antep harbinin arkasında Amerika nasıl vardı, bunu konuştuk. İngiliz, Fransız zaten biliniyordu. Amerika, Antep Harbi’nde işgalci olmadı ama arka planda her zaman işi planlayan, esas tedarikçiydi. Bugün Antep harbinde Amerika’nın rolünü anlattık" dedi.

Yoğun ilgi gören programda Antep Harbi’nin bilinmeyenleri konuşulurken programın ikinci ve üçüncü bölümlerle devam edeceği duyuruldu. Program bitiminde ise Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Prof. Dr. Halil İbrahim Yakar ile Asım Mıhçıoğlu’na hediye takdiminde bulunuldu.
Kaynak: İHA