Özel Gereksinimli Çocuklara Rumeli Türkleri Kültür Ve Yardımlaşma Derneğinden Maddi Manevi Destek

İstanbul Eyüp Rumeli Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Bilecik’te özel gereksinimli çocuklara eğitim veren Bilecik Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Okulu’na maddi manevi destek sağladı.

Özel Gereksinimli Çocuklara Rumeli Türkleri Kültür Ve Yardımlaşma Derneğinden Maddi Manevi Destek
Bilecik merkez okullar bölgesinde eğitim veren Bilecik Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Okulu’nda özel gereksinimli çocukların spor yapabilmeleri için İstanbul Eyüp Rumeli Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği üyeleri tarafından küçük bir spor alanı yapıldı. İçinde çocuk eğlence alanı, top havuzu, spor aletlerinin bulunduğu odanın tüm malzemeleri İstanbul Eyüp Rumeli Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği üyeleri tarafından yapıldı. Yapılan spor odasının açılışına Bilecik Vali Yardımcısı Mustafa Kemal Özgün, Bilecik İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, Bilecik Özel Eğitim İş Uygulama Okul Müdürü İbrahim Aydoğar, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

"Çocukların yüzündeki tebessüm olabilmek, dünyanın en güzel, en büyük mutluluklarındanmış"

Eyüp Rumeli Türkleri Derneği Kadın Komisyon Başkanı Filiz Yeniciler’in törene katılamadığını ve selamlarını ilettiği söyleyen İstanbul Eyüp Rumeli Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği üyesi Şaheser Özbalçık, "Bu tür projelerimizde amacımız büyük şehirler değil, daha Anadolu’da muhtaç olan çocuklarımıza el uzatmaktı. Bunun için çıktığımız yolda heyecanlıydık, mutluyduk ve gururluyduk. Bize yol gösteren herkese çok teşekkür ediyorum. Buraya gelirken olan heyecanımız okulun içine girdikten sonra bir değil, milyonlarca coşkulu hale dönüştü. Çocukların yüzündeki tebessüm olabilmek, dünyanın en güzel, en büyük mutluluklarındanmış. Bunu bir kere daha bize yaşatan okulumuzun müdürüne ve buradaki tüm öğretmenlere, emeği geçen herkese biz önce kendi adıma sonra Eyüp Rumeli Kültür ve Yardımlaşma Derneği adına teşekkür ediyoruz" dedi.

"Bugün burada 50 çocuk, yarın burada milyonlarca çocuğa hizmet edecek bir konsept hazırlandı"

Neden Bilecik’i tercih ettiklerini anlatan İstanbul Eyüp Rumeli Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği üyesi Şaheser Özbalçık, "Neden Bilecik’i tercih ettik. Öncelikle bir araştırma içindeydik. Bilecik bize diğer şehirlerden muhtaçlık adına değil, fakat bir tık olsun İstanbul sınırlarından dışarıya çıkıp onlara daha faydalı olmak, onların yüzündeki tebessümü görebilmek için tercih ettik. Onu bugün gururla yaşıyoruz. İmkan sağlayan herkese de teşekkür ediyoruz. Burada 50 çocuğumuz var. Ama en önemlisi buradaki sadece 50 çocuk değil. Bugün burada 50 çocuk, yarın burada milyonlarca çocuğa hizmet edecek bir konsept hazırlandı. Bunun için çok mutluyuz. Bu ilelebet tarih boyunca Rumeli Derneği’nin adıyla, şanıyla yaşar" dedi.

"Uzaklardan gelip, çocuklarımı sevindirdiler"

Bilecik Özel Eğitim İş Uygulama Okul Müdürü İbrahim Aydoğar, okullarının 2 ana binadan oluştuğu ve 2015 yılında hizmete girdiğini anlatarak, "İlk olarak bu binayı bizlere kazandıran Dönemin Milli Eğitim Bakanı, hemşehrimiz Prof. Dr. Nabi Avcı hocamıza da teşekkür ediyoruz. Eyüp Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği üyeleri kadınlarımız uzaktan gelip duyarlılığa gösterdiler ve çocuklarımızı sevindirdiler. Okulumuzun öğrencilerine böyle bir spor salonu kazandırdıkları için bir kez daha ayrı, ayrı teşekkür ediyorum" dedi.

Kaynak: İHA