Erzincan'ın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 100. Yıl Dönümü

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Erzincan’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Kocaeli Erzincanlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğince organize edilen kahvaltı programına katıldı.

İzmit'te bir restorandaki etkinliğe Vali Aksoy'un yanı sıra Kocaeli Erzincanlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek Başkanı Güven Perçem ve yönetim kurulu üyeleri, AK Parti Erzincan Milletvekili Serkan Bayram, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Gültekin Görüm ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bekir Yümnü katıldı.

Aksoy, burada yaptığı konuşmada, birçok noktasından düşman işgaline uğrayan yurdun, Türk milletinin ileri azim ve kararlılığıyla savunulduğunu belirterek, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulduğundan beri ayakları üzerinde duran ve kendisini sürekli geliştiren bir devlet olarak devam ettiğini dile getirdi.

Kocaeli'nin Türkiye’nin önemli şehirlerinden biri olduğunu, 1 milyon 883 bin nüfusuyla Türkiye'nin 10'ncu büyükşehri olduğunu vurgulayan Aksoy, Maliye Bakanlığı'nın 2017 vergi gelirleri açıklamalarına göre Kocaeli'nin, İstanbul'dan sonra ikinci sırada yer aldığını kaydetti.

Aksoy, kentin ekonomik hareketliliğinin bu noktaya taşınmasının Kocaeli'de yaşayanlar, çalışanlar sayesinde olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:

''Türkiye'nin dört bir yanından, farklı noktasından gelen vatandaşlarımız Kocaeli'nin ekonomik yaşamına katkı sunuyor. Erzincanlılar da bu anlamda Kocaeli'de yaşayan ve kente, Türkiye ekonomisine katkı sunan hemşehrilerimizdir. Kocaeli'yi, Türkiye’yi daha iyi bir noktaya taşımak yolunda da gayretlerimiz devam edecektir. Hemşehri derneklerimizin bir araya gelerek varsa hemşehrilerimizin sorunlarını konuşmak, onlara çözüm üretmek, dayanışmayı sağlamak ve yöresel kültürleri yaşatmak adına bu tür organizasyonları büyük önem taşıyor.''

Etkinlik, Aksoy ile beraberindekilerin fotoğraf çektirmesiyle sona erdi.

Kaynak: AA