Zonguldak Şoförler Ve Otomobilciler Odası 38. Olağan Genel Kurulu

Zonguldak Şoförler ve Otomobilciler Odası 38. Olağan Genel Kurulu Site Spor Salonu’nda gerçekleştirildi.

Zonguldak Şoförler Ve Otomobilciler Odası 38. Olağan Genel Kurulu
Mevcut başkan Osman Köksal Bahar’ın yanı sıra Alaattin Toros, Kemal Aydın ve Engin Kızılkan’ın adaylığını açıkladığı kongre, geniş güvenlik önlemlerinin alınmasıyla başladı.

Divan heyeti başkanlığına Antalya Şoförler Odası Başkanı Mehmet Ali Alkan getirildi.

Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunduğu salonda adaylar konuşmalarını yaptı.

Kura çekimin gereği ilk konuşmayı Alaattin “Bugün 4 yıl yöneticilerimizi denetleyip 4 yıllık yöneticilerimizi de seçmek için buradayız. Odanın içinde bulunduğu kötü mali durumların düzeltilmesi için çalışmalar yapacağım. Oda kayıt belgesinde kesinlikle ücret almayacağız. Servis araçlarının araçlarını park edecekleri ve sosyal faaliyetlerle ilgili şehre yakın yerde park yeri ve sosyal faaliyet mekanı yapılacaktır. Kamyoncunun dertleriyle bir kamyoncu gözüyle bakmadan çözüm üretmek mümkün değildir. Kamyoncunun otopark sorunu bile çözülememiştir. Kamyoncu esnafının otopark sorunu dahil tüm sorunlarının çözümü olacağız. Korsan taksi, minibüs, kamyonet şoför esnafının kanayan yarasıdır. Her türlü korsan taşımacılığa karşı amansız mücadele vereceğiz. Şoför esnafı sosyal aktiviteler yapacak. Şoför esnafı arasında dayanışma ve kardeşlik sağlanacak. Şoför esnafının sorunlarıyla ilgili ücretsiz avukat sağlanacak. Odamızın avukatı var. Bunu ücretsiz yapacağız” diye konuştu.



“Kendi aramızda husumeti önleyemedik ki sizi nasıl barıştıracağız”

Adaylardan Engin Kızılkan da şehitlere Allah’tan rahmet dileyerek konuşmasına başladı.

Kızılkan, “Seçim süreci içerisinde hepimiz belli bir çalışmalar yaptık. Bu çalışmalarımızdan bazılarından bir tanesi de duraklar arasında husumeti gidereceğiz dedik. Barış sağlayacağız dedik. Biz dört aday sizlere önlem olmamız gerekiyor. Biz kendi aramızdaki husumeti önleyemedik ki sizi nasıl barıştıracağız. Bu sonucunda bir seçimdir. Unutmamız lazım. Kazanan benim de başkanımdır. Ben yanına gidip, çiçeğini takdim edip tebrik edeceğim. Ülkemiz kötü bir süreçten geçiyor. Daha çok birbirimize sarılıp kenetlenmemiz gereken bir dönemdeyiz. Alo 24 demiştik. 24 saat hizmet veren bir telefon. İstediğiniz zaman bir telefon, size yardım edebilecek bir telefon. Bana kimse diyemez ki görevde olduğum sürece sana ulaşamadık. 24 saat ulaşabileceğiniz bir telefon. Bu telefon size hizmet verecek” şeklinde konuştu.



“Burada 4 yıllığımızı oyluyoruz”

Oda seçiminde 4 adayın olduğunu hatırlatan mevcut başkan ve başkan adayı Osman Köksal Bahar da şöyle dedi:

“Burada 4 yıllığımızı oyluyoruz. Mevcut dört aday var. Az önce de söylediğim gibi hele bir tanesi var ki esnafın haricinde Zonguldak’ta tanıyor. Sizler de çok iyi biliyorsunuz. Şimdi bütün arkadaşlarımız konuşuyorlar doğrudur. Bizim hizmet yapmadığımızdan yakınıyorlar. Ben genel çerçevede yapılan hizmetleri biliyorsunuz ama yine de hatırlatmak anlamında hafızalarımızı yenileyelim. Biz bu olayı 5.5 trilyon borçla aldık. Şirketimizi de 1 trilyon 600 bin lira borçla aldık. 6 tane aracımız var. Bağlıydı. Makam aracı da dağ başında bağlıydı. Arkadaşlar diyor ki ne yaptınız. Ne yapacaktık. Mevcut araçlarımızı faaliyete koyduk. Başladık hizmet etmeye. Beyefendinin bankalardan çektiği krediler ve borçlardan bu kurumu aldık faaliyete geçirdik. Taksi ve minibüs duraklarının kaldırılmasıyla ilgili üçüncü sefer taksi ve minibüs duraklarının iki adet bırakılıp kalanları depolama yapılacaktı. Bu bizim için külfetti. Ankara’da yapılan istişare toplantısıyla beraber esnafımızın sıkıntılarını aktardık ve mevcut yerinde bıraktık. Muhasebe ücretlerine gelelim. Bu odayı aldığımızda dolmuşlarımızın 180 TL taksicilerimizin 160 TL muhasebe ücreti vardı. Bu rakamı düşürdük ve 10 senedir bir kuruş zam yapmadık. Bütün ticari araçlarımıza çekici hizmetini ücretsiz olarak veriyoruz. Yedieminlikte esnafımızın icradan bağlanan araçlarını oradaki arkadaşlarımızdan ücret almıyoruz. Otopark ücretini almıyoruz. Cenazelerimizde, düğünlerimizde her zaman sizlerin yanında olduk. Ben sizlere fazla şey söylemiyorum. Vitrinde dört adayınız var. 4 yıllık geleceğinizi oyluyorsunuz. Bu adayların kim olduğunu da biliyorsunuz. Genel kurulumuz hayırlı uğurlu olsun. Değerlendirmenizi yapın.”

Konuşmaların ardından seçimlere gidildi.
Kaynak: İHA