Gaziantep'in Ocak Ayı İhracatı

GSO Yönetim Kurulu Başkanı Konukoğlu: '2018 ocak ayı ihracatımız bir önceki yıla göre, yüzde 6,2 oranında arttı. 2014 yılından sonra en yüksek ocak ayı ihracatını gerçekleştirdik'

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, 2018 ocak ayı ihracatının bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 6,2 arttığını belirterek, "2014 yılından sonra en yüksek ocak ayı ihracatını gerçekleştirdik." ifadesini kullandı.

Konukoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, bu dönemde en fazla ihracat yapan iller arasında kentin 6. sıradaki yerini koruduğunu belirtti.

İhracatta en fazla artışın, tekstil ve hammaddelerinde gerçekleştirildiğine işaret eden Konukoğlu, şunları kaydetti:

"2018 ocak ayı ihracatımız bir önceki yıla göre yüzde 6,2 oranında arttı. 2014 yılından sonra en yüksek ocak ayı ihracatını gerçekleştirdik. Gaziantep 522 milyon dolarlık ihracatla, en fazla ihracat yapan iller arasında altıncı sıradaki yerini korudu. İhracatın ithalatı karşılama oranına baktığımızda yüzde 125 oranında karşılama oranıyla Türkiye genelinde beşinci sırada yer alıyoruz. İhracatta tekstil ve hammaddelerinde yüzde 17,7 ve halıda yüzde 12,5 artış oldu."

Sigortalı çalışanların sayısında da artış olduğunu vurgulayan Konukoğlu, "Sosyal Güvenlik Kurumu kayıtlarına göre 2017 ocak ayından 2018 ocak ayına kadar olan dönemde yüzde 29,2 oranında artış gerçekleşti. Bu konuda tüm sanayicilerimize teşekkür ediyorum. Ocak ayında Organize Sanayi Bölgesi'ndeki elektrik tüketimi, 2017 ocak ayına göre yüzde 9,6 oranında arttı." ifadesini kullandı.
Kaynak: AA