Van'da 'Ümmette Kan Desteği' Kampanyası

Edremit Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Çiçekli: 'Umut ediyorum ki verdiğimiz bu kanlar devletimizin, milletimizin, ümmettin ve bütün dertlilerin dertlerine şifa olur'.

Van'ın Edremit Belediyesi, "Ümmette Kan Desteği" kampanyası başlattı.

Şabaniye Mahallesi'ndeki Hacı Ömer Cami ve Erdemkent Eski TOKİ Camisi'nde Türk Kızılayına ait araçta kan bağışında bulunan Kaymakam ve Belediye Başkanvekili Atıf Çiçekli, belediye olarak "Ümmette Kan Desteği" kampanyası başlattıklarını söyledi.

Türk Kızılayının devletin ve milletin yurt dışındaki gurur kaynağı olduğunu anlatan Çiçekli, şöyle dedi:

"Hem hizmet farkındalığının artırılması hem de fakir fukaraya, aş, elbise desteğini esirgemeyen Kızılayımız yurt dışında insanlığa olan desteğinin yurt içinde de vatandaşımızın her türlü kan ihtiyacını karşılayacak önemli bir hizmet yapıyor. Bu farkındalığın milletimiz tarafından hatırlanması adına Edremit Belediyesi olarak 'Ümmette Kan Desteği' adı altına bir kan bağışı kampanyası başlattık."

Vatandaşın kana sürekli ihtiyaç olduğunu bilmesi adına kampanya yaptıklarını ifade eden Çiçekli, "Umut ediyorum ki verdiğimiz bu kanlar devletimizin, milletimizin, ümmettin ve bütün dertlilerin dertlerine şifa olur. İnşallah bu kampanya kan bağışı farkındalığını da artırmış olur. Yaptığımız çağrıya İlçe Jandarma Komutanlığımızı da verdikleri destek için teşekkür ederiz." şeklinde konuştu.

İlçe Jandarma Komutanlığında kan bağışında bulunan güvenlik korucuları da Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Afrin'de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'na destekte bulunarak, göreve hazır olduklarını ifade ettiler.

Vatandaşlar da kan bağışında bulunarak, kampanyaya destek verdi.
Kaynak: AA