Kalkınma Planı İçin Hazırlık Toplantısı Yapıldı

Sakarya'da, Kalkınma Bakanlığı ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) tarafından 2019-2023 yıllarını kapsayacak olan 11. Kalkınma Planı'nın hazırlıkları kapsamında Özel İhtisas Komisyonları ve İstişare Toplantısı yapıldı.

Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Erenler ilçesindeki bir otelde gerçekleşen toplantıda yaptığı konuşmada, ülkelerin geleceğe yönelik sağlıklı adımlar atabilmek için önceliklerini belirleme anlamında planlı hareket etmek zorunda olduğunu söyledi.

Türkiye'nin uzun vadede olması gereken konumu hakkında yerel yönetimlerin de bu planlama sürecine katkı sağlaması gerektiğini dile getiren Balkanlıoğlu, şunları kaydetti:

"Bölgesel kalkınma önemli. Sakarya tarım, turizm ve sanayi alanlarında önemli bir konuma sahip. Bunun geliştirilmesi ve ülke ekonomisine uzun vadede katkı sağlaması için birlikte konuşarak hareket etmeliyiz. Sürdürülebilir olmak adına da iyi bir planlamanın yapılması gerekir. Türkiye'nin genel global planına Sakarya olarak nasıl bir katkı sağlayabiliriz diye çalışmalıyız."

Toplantıya, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, MARKA Genel Sekreteri Mustafa Çöpoğlu, ilçe kaymakamları ve belediye başkanları ile Sakarya'da bulunan kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarının yetkilileri katıldı.

Kaynak: AA