Diyarbakırlı Çocuklar Tiyatro Ve Sinemayla Buluşuyor

İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan merkez Kayapınar Belediyesi, ilçede ilk ve ortaöğretime devam eden 84 bin öğrenciyi sinema ve tiyatro ile buluşturuyor Kayapınar Belediye Başkan Vekili Balcı: 'Bize düşen görev çocukların sanat, bilim ve kültürel alanda desteklenmesidir. Bu faaliyetler, çocukların akademik eğitimlerinin yanında onların zihinsel, bedensel ve ruhsal gelişimlerine önemli katkı sunuyor' Diyarbakır Devlet Tiyatrosu Müdürü Eryiğit: 'Sanatla buluşmuş çocuk, tertemiz bir yol çizer' Öğrencilerden Bilici: 'Hep sinema ve tiyatroya gitmek isterdim. Bu imkanı sağlayan belediyeye teşekkür ediyoruz'

AHMET KAPLAN - Diyarbakır'da 84 bin çocuk tiyatro ve sinema ile buluşuyor.

İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılmasının ardından hayata geçirilen projelerle sosyal belediyecilikte adından söz ettiren merkez Kayapınar Belediyesi, eğitime yönelik hayata dokunan yatırımlarını sürdürüyor.

Eğitime desteğin yanı sıra öğrencileri kültür ve sanat etkinlikleri ile de buluşturmayı hedefleyen belediye tarafından "Kayapınar'ın 84 Bin Değerli Çocuğu Sinema ve Tiyatroyla Buluşuyor" projesi hayata geçirildi.

İlçedeki bütün öğrencilere sinemada film izleme imkanı sunulan proje ile Diyarbakır Devlet Tiyatrosu işbirliğiyle de 84 bin öğrenci arasındaki 20 bin çocuğun da tiyatroyla tanışması sağlanıyor.

Öğrenciler okuldan arta kalan zamanlarını kültür ve sanat etkinlikleri ile değerlendirmenin mutluluğunu yaşıyor.

- "Çocuklar mutlu olunca mutlu oluyorum"

Kayapınar Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eğitime büyük önem verdiklerini belirterek, gelişmiş ülkelerde insana yapılan yatırımın önemli olduğunu söyledi.

"Kim ki daha çok eğitim almışsa, bilim, kültür, sanat, mimari ve yaşamın her alanında iz bırakıyor, dünyayı şekillendiriyorlar. Bu yüzden önce eğitim diyoruz." ifadelerini kullanan Balcı, eğitimi sadece bir akademik faaliyet olarak değil aynı zamanda bilim, sanat, spor ve kültürel birer faaliyet olarak da gördüğünü vurguladı.

Balcı, şunları kaydetti:

"Bize düşen görev çocukların sanat, bilim ve kültürel alanda desteklenmesidir. Bu faaliyetler, çocukların akademik eğitimlerinin yanında onların zihinsel, bedensel ve ruhsal gelişimlerine önemli katkı sunuyor. Bu projeyi de çocukların hem sanata ilgilerinin artması ve hoşça vakit geçirmeleri hem de ufuklarının gelişmesi amacıyla hazırladık. Bu sayede özellikle maddi durumu iyi olmayan çocuklarımızı tiyatroyla buluşturmuş olacağız. Bunun yanında sinema da var. Çocuklarımızı okullar kapanıncaya kadar sinemayla buluşturmuş olacağız."

- "Çocuklar mutlu olunca biz de mutlu oluyoruz"

Projenin çok güzel ve anlamlı olduğuna işaret eden Balcı, "Çocuklar mutlu olunca biz de mutlu oluyoruz. İşimiz bu. Onları mutlu etmemiz, onlara destek verip, ağabeylik, babalık yapmamız, önlerini açmamız, yüreklendirmemiz lazım." ifadelerini kullandı.

Amaçlarının çocukların ileride dünya çocuklarıyla rekabet edebilir bilgi ve donanımla yetişmelerini sağlamak olduğuna dikkati çeken Balcı, bu hedef doğrultusunda onları geliştirmek ve desteklemek için çalışmalar yürüttüklerini aktardı.

- "Sanatla buluşmuş çocuk, tertemiz bir yol çizer"

Diyarbakır Devlet Tiyatrosu Müdürü Gonca Eryiğit, böyle bir projede yer almaktan mutluluk duyduklarını belirtti.

Proje kapsamında izin günlerine de ek seanslar eklediklerini ifade eden Eryiğit, mayıs ayının ilk haftasında sezonun bittiğini ancak Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğünden aldıkları izin doğrultusunda çocuklar için 8 Haziran'a kadar sezonun açık olacağını aktardı.

Çocukların, tiyatro seyrinin ardından bünyelerinde bulunan pandomim, drama, dans, kukla ve origami atölyelerinde oyuncularla tanışma ve eğitim alma imkanı da bulacağını anlatan Eryiğit, şöyle konuştu:

"İçlerinde hiç tiyatro görmemiş hiç oyun izlememiş 20 bin çocuğu tiyatroya getiriyoruz. Ben şuna inanıyorum ki, sanatla buluşmuş çocuk kirlenmez, kendisine zarar gelmesine izin vermez, tertemiz bir yol çizer. Aslında onları sanatla buluşturarak güzel bir yol edinmelerini sağlıyoruz. Diyarbakır'daki çocuklar için yapmayacağımız hiçbir şey yok. Yeter ki istesinler yeter ki gelsinler."

Eryiğit, proje kapsamında öğrencilere 10'u çocuk olmak üzere 15 oyun izletme imkanı sağlayacaklarını sözlerine ekledi.

- "Bu imkanı sağlayan belediyeye teşekkür ediyoruz"

Tiyatro izleyen öğrencilerden Muhammet Bilici, daha önce tiyatroya ve sinemaya gitmediğini söyledi.

"Hep sinema ve tiyatroya gitmek isterdim. Bu imkanı sağlayan belediyeye teşekkür ediyoruz." diyen Bilici, oyunu çok beğendiğini belirtti.

Bilici, bu moralle derslerine daha çok çalışacağını dile getirdi.

Elif Şeyma Sezer, proje sayesinde ilk kez tiyatro ve sinemaya gitme imkanı bulduğunu, çok mutlu olduğunu anlattı.

Kaynak: AA