Çocuklara Hayvan Sevgisini Aşılamak İçin Kitap Yazdılar

Muğla’nın Marmaris ilçesinde yaşayan Halim Yazıcı, Azime Akbaş Yazıcı çifti, çocuklara hayvan sevgisini aşılamak için, resimlerle desteklenen hayvan sevgisini anlatan şiirlerin olduğu iki kitap kaleme aldı.

Çocuklara Hayvan Sevgisini Aşılamak İçin Kitap Yazdılar


Uzun yıllar İzmir’de yaşayan Yazıcı çifti aldıkları kararla, yaşamlarını burada sürdürmek için 6 ay önce Marmaris’e taşındılar. Uzun yıllar İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde kültür sanat alanında idarecilik yapan Halim Yazıcı bu kez kalemini çocuklara hayvan sevgisini aşılamak için oynattı. Halim Yazıcı, hayvan sevgisini anlatan şiirlerini Kuş Oyunları ve İyi Kediler Çocuklar isimli kitaplarında topladı. Resimlerle somutlaştırılan şiirlerin resimlerini, Mimar Sinan Üniversitesi’nden mezun Ressam Azime Akbaş Yazıcı çizdi.

Hayvan ve doğaya olan sevgiyi önemsediklerini belirten Halim Yazıcı şunları söyledi, “Doğaya, insan sevgisine ve hayvan sevgisine her geçen gün daha çok ihtiyaç duyduğumuz günleri yaşıyoruz. Bu kitaplar bizim içimizde olan sevgiden ortaya çıktı. Biz kuşlarla, köpeklerle, kedilerle ve doğayla birlikte yaşıyoruz. Onları ne kadar çok seversek onlar da bizi o kadar çok sevecek. Onlarla hayat daha da güzelleşecek. Şiirlerimizi, metinlerimizi içimizden gelen duygularla yazıyoruz. Kedilerle, köpeklerle ve kuşlarla ilgili kitap yazmak istedik. Bu kitaplar tamamen duygu halinin ürünleri diyebiliriz.” dedi.

Ressam Yazıcı ise şunları söyledi, “Bu kitaplar eşimle birlikte yaptığımız çalışmaların ürünü. Şiirler eşime, resimler bana ait. Çocuklar, doğa ve hayvanlar için varız. Çünkü sevgiden ötesi yok ” dedi.

Kaynak: İHA