'Uluslararası İsrail Ve Yahudilik Çalışmaları Konferansı'

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi ile İsrailiyat Dergisi işbirliğinde geçen yıl Konya'da ilki gerçekleştirilen "Uluslararası İsrail ve Yahudilik Çalışmaları Konferansı"nın ikincisi Bandırma'da düzenlendi.

Üniversitenin konferans salonunda gerçekleşen programda Azerbaycan, Fransa, İsrail, Kazakistan, Kırgızistan ve Almanya olmak üzere altı farklı ülkeden 70 katılımcı yer aldı.

Ağırlıklı olarak Türkçe sunulan bildiriler, Yahudi ve İsrail çalışmaları, siyaset, din, tarih, ekonomi ve sosyoloji alanlarını kapsayacak şekilde çok boyutlu ve boyutlar arası bir yaklaşımla ele alındı.

Konferans Düzenleme Kurulu Eş Başkanı Selçuk Üniversitesi Araştırma Görevlisi Muhammed Mustafa Kulu, yaptığı konuşmada, 20 yıldır İsrail çalışmalarıyla ilgilendiğini söyledi.

Kulu, İsrail'e ilk kez 2000 yılında gittiğini anımsatarak, şöyle konuştu:

"2013 yılında ise Türk Tarih Kurumunda İbranice dersi verdim. İbranice öğrenen ve bu işe meraklı olan kişilerle dergi çıkarmaya başladık. Elimizden geldiğince bağımsızlığı ön plana alarak, herhangi bir savunmasını ya da reddiyesini yapmadan bilimsel çalışmaları sürdürmek istiyoruz. Türkiye’de alan konferansı yaparak bu konuda çalışanları bir araya getirip bir zaman sonra daha da tematik konulara gidebiliriz. Dergi çalışmalarımızı devam ettiriyoruz ve ikincisini yayınladık. Siyasi bir amacımız yoktur, ilmi olarak araştırmaya çalışıyoruz. Amacımız ilmi, evrensel değerlere, uluslararası hukuka ve adalete uygun bir şekilde incelemektir."

Kaynak: AA