Farklı Ülkelerden Bilim Adamları Ve Akademisyenler Diyarbakır'da Buluşacak

Kayapınar Belediyesi ile İlim Yayma Cemiyeti Diyarbakır Şubesi tarafından düzenlenecek 'Uluslararası Diyarbakır Kongresi'ne 8 ülkeden 130 bilim adamının katılması bekleniyor Kayapınar Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Çelik: 'Amacımız, Diyarbakır'ın ne kadar kadim bir kültüre sahip olduğunu göstermektir'.

Farklı Ülkelerden Bilim Adamları Ve Akademisyenler Diyarbakır'da Buluşacak
Farklı ülkelerden bilim adamları ve akademisyenler, düzenlenecek kongre kapsamında Diyarbakır'da buluşacak.

Kayapınar Belediyesi ile İlim Yayma Cemiyeti Diyarbakır Şubesi tarafından 26-27 Ekim'de "Uluslararası Diyarbakır Kongresi" düzenlenecek.

8 ülkeden 130 bilim adamının katılması beklene kongrede, Türkçe, Kürtçe, Arapça ve İngilizce sunumlar yapılacak.

Kayapınar Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Çelik, kongreye ilişkin yaptığı açıklamada, kongrenin Diyarbakır'ın kültürünü, toplumunu, ekonomisini ve eğitimini bir perspektif içerisinde yansıtacağını belirtti.

Tüm vatandaşları düzenleyecekleri kongreye davet eden Çelik, "Amacımız, dünyanın herhangi bir yerinde yaşayan insanlara Diyarbakır'ın ne kadar kadim bir kültüre sahip olduğunu göstermektir. Kongreden gelen tebliğleri kitaplaştırarak bilim dünyasına 3 ciltlik eser kazandırmak istiyoruz." dedi.

İlim Yayma Cemiyeti Şube Başkanı Ali Karakaş ise Diyarbakır'ın yetiştirdiği çok önemli şahsiyetler olduğuna değindi.

Kongrenin kentin tanıtımı açısından çok önemli olduğunu aktaran Karakaş, şunları kaydetti:

"8 farklı ülkeden ve Türkiye'nin değişik üniversitelerinden yaklaşık 130 bilim adamı ve akademisyen Diyarbakır'a gelecek. Belki şu ana kadar Diyarbakır'la ilgili yapılmış en geniş çerçeveli bir çalışmadır. Diyarbakır'ın tarih, ekonomi, din, mimari, müzik, sanat, coğrafya gibi konuları ele alınacak."
Kaynak: AA