Bilecik'te 'Eskiler Geri Dönsün' Projesi

Bilecik Belediyesi tarafından hayata geçirilen "Eskiler Geri Dönsün" projesi kapsamında kurulan eski elbise kumbarasında, giysilerin geri dönüşüme kazandırılmak ve ihtiyaç sahiplerine yeni kıyafet olarak dönüşmesi için toplandığı bildirildi.

Belediye Başkanı Nihat Can, gazetecilere yaptığı açıklamada, belediye tarafından kentin birçok noktasına kurulan elbise kumbaralarıyla giyilmeyen giysilerin yeni sahiplerine ulaşırken, kullanılmayacak kadar eski olan elbiselerin de geri dönüşüm işlemine tabi tutularak, yerine yeni elbiseler alınıp ihtiyaç sahiplerine verileceğini kaydetti.

Güzel bir sosyal sorumluluk projesine imza attıklarını ifade eden Başkan Can, şöyle konuştu:

"Vatandaşlarımız kullanmadıkları elbiseleri kumbaralara bırakarak, güzel bir uygulamaya katkı sağlayabilirler. Kullanılmayan elbiselerimizi burada değerlendirerek, ayrıştırarak tekrar geri dönüştürme babında faydalanıyoruz. Şehrimizin 30'a yakın noktasında elbise kumbaralarını yerleştirdik. Tüm mahallelerimizde bulunan kumbaralarda konulan elbiseler ile aynı zamanda Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın başlattığı 'Sıfır atık' projesine bizler de destek olabiliriz."

Kaynak: AA