Sakarya'da Şap Karantinası

Akyazı ilçesindeki bir köyde büyükbaş hayvanlarda şap hastalığı görülmesi üzerine 10 kilometrelik bir alanda karantina uygulaması başlatıldı İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilisi Doğangün: 'İnsan sağlığını tehdit eden herhangi bir durum bulunmamaktadır. Hayvanların viral bir enfeksiyonudur. Hayvanlarda verim kaybının önüne geçmek için gerekli tedbirleri uyguluyoruz'

Sakarya'da büyükbaş hayvanlarda şap hastalığı görülmesi üzerine bazı köylerde karantina uygulaması başlatıldı.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Hayvan Sağlığı, Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şubesi Müdürü Asef Doğangün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Akyazı'nın Çatalköprü köyünden alınan numunelerde şap hastalığının görülmesi üzerine aşılama ve karantina çalışmasının başlatıldığını belirtti.

Görülen hastalığın insana bulaşma riski taşımadığını vurgulayan Doğangün, "Hayvan sağlığını korumak adına konan bir karantina söz konusu. İnsan kitlelerini ilgilendiren bir boyutu yok. Hayvanlarda verim kaybı oluşuyor. Bu da ekonomik anlamda bir zarar ihtiva ettiği için hastalığın çıktığı işletmeyi karantina altına alıyoruz." diye konuştu.

Doğangün, karantinanın dezenfeksiyon çalışmaları olduğuna vurgu yaparak. "O işletmeye hayvan giriş çıkışının yasaklanmasıdır. İnsan sağlığını tehdit eden herhangi bir durum bulunmamaktadır. Hayvanların viral bir enfeksiyonudur. Hayvanlarda verim kaybının önüne geçmek için gerekli tedbirleri uyguluyoruz." şeklinde konuştu.

Doğangün, köyde görülen hastalığın ardından 10 kilometrelik alanda bulunan hayvanlarda karantina ve aşılama uygulamasının yapıldığını sözlerine ekledi.
Kaynak: AA