Amasya'da 'Koruyucu Aile' Programı

Amasya'da, "Gönül Elçileri" projesi kapsamında yürütülen "Koruyucu Aile" programının tanıtım toplantısı düzenlendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın başlattığı "Gönül Elçileri" projesinin alt kolu olan "Koruyucu Aile" programını tanıtan Amasya Valisi Osman Varol'un eşi Funda Varol, yaptığı konuşmada, her çocuk için bir aile hedefi doğrultusunda çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Bu projeyle çocukların sağlıklı gelişmesini sağlamak için, onları sıcak bir aile ortamına kavuşturmayı amaçladıklarını vurgulayan Funda Varol, şunları kaydetti:

"Sayın Emine Erdoğan hanımefendinin de belirttiği gibi, bu görevlerin resmi muhatapları olan eşlerimiz idari sorumluklarını yerine getirirken, bizler de bu anlamda onları desteklemek için harekete geçmiş bulunmaktayız. Şunu unutmamalıyız ki, hem toplumsal değerlerimiz, hem de dini değerlerimiz açısından, her ne kadar modern çağ insanları birbirine uzaklaştırsa da, kendisini komşusuna karşı bile mesul hisseden bir toplumun fertleriyiz. Koruyucu aile yanına yerleştirilerek tehlikeli ortamlardan uzak tutulan ülkemizin geleceği için yetiştirilen her çocuk, onun sorumluluğunu alan herkesin sevinci, mutluluğu ve başarısı olacaktır. Amasya'da şu an 36 koruyucu aile ile 25 erkek 20 kız olmak üzere toplam 45 korunan çocuğumuz var."

Program, diğer katılımcılar da fikirlerini söyledikten sonra son buldu.

Programa, Amasya Valisi Osman Varol, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, kaymakamlar ve Tugay Komutanı Zafer Uğur katıldı.

Kaynak: AA