Ünüvar Açıklaması 'CHP Her Milli Reflekste Su Kaynatıyor'

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı, AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar, Afrin’de Mehmetçik ile omuz omuza çarpışan Özgür Suriye Ordusu’nu terör örgütleriyle aynı safta gösteren söylemlerin, başarıyla sürdürülen Zeytin Dalı Harekatı’na balta vurmaktan başka bir anlam taşımadığını belirterek, “Acaba CHP bu harekata karşı da o karşıtlığını ÖSO üzerinden mi söylemek istiyor?” dedi.

Ünüvar Açıklaması 'CHP Her Milli Reflekste Su Kaynatıyor'
AK Parti Hatay Milletvekili Fevzi Şanverdi ile birlikte, Afrin’de yaralanan ve Hatay Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınan yaralıları ziyaret eden Ünüvar, askerlere geçmiş olsun dileklerini iletirken, doktorlardan sağlık durumları hakkında bilgi aldı.

Daha sonra Suriye sınırının sıfır noktasında yer alan Hassa ilçesine geçen Ünüvar, burada katıldığı bir televizyon programında, ülkenin ulusal güvenliğine yönelik tehdit oluşturan terör unsurlarının etkisiz hale getirilmesini amaçlayan Zeytin Dalı Harekatı’nın büyük bir başarıyla yürütüldüğünü ifade etti.



“ÖSO, suriye sevdalılarından oluşan bir ordu”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz’ın ÖSO’ya yönelik tepki çeken açıklamalarını sınırın sıfır noktasında değerlendiren Ünüvar, Mehmetçik ile birlikte cephede omuz omuza mücadele eden ÖSO’yu herhangi bir terör örgütü ile aynı safta göstermenin “çok vahim” bir durum olduğunu söyledi.



CHP içerisinde geçen halk ile askerler için sarma saran, hırka ören, bu ülkenin varlığı, birliği, dirliği için çalışan halk arasında çok ciddi bir fark olduğunu kaydeden Ünüvar, “ÖSO, herkesin bildiği gibi içerisinde Türkmen, Arap, Kürt unsurların bulunduğu, Suriye sevdalılarından oluşan bir ordu. Suriye’nin özgürlüğü için, şu anda yaşanan dramı sonlandırmak için çalışan bir ordu” ifadelerini kullandı.

“CHP içerisindeki gayri milli virüsler harekete geçiyor”

CHP’nin bu tür olaylarda önce milli bir refleks gösterir gibi olduğunu, ancak daha sonra durumun hep değiştiğini ifade eden Ünüvar, şunları söyledi:

“15 Temmuz’da da bunu gördük. CHP’nin böyle bir özelliği var maalesef. Milli refleksvari şeyler gösterdikten kısa bir zaman sonra su kaynatıyor. Herhalde içindeki gayri milli virüsler harekete geçiyor ki bir müddet sonra onu tekzip edercesine açıklamalarda bulunuyorlar. ÖSO ile ilgili de durum aynı. CHP Genel Başkan Yardımcısı, ki daha önce biliyorsunuz konsolostu, devletimiz onu DAEŞ’in elinden kurtardı. Onunla ilgili herhangi bir şekilde vefa falan göstermesini beklemiyoruz ama bari bunu yapmasaydı. ‘Ben bunun içinde yaşıyorum, ben bunları biliyorum’ gibi bir takım ifadelerle DAEŞ’le ÖSO’yu adeta eşleştirme çabası içerisinde. Daha sonra bir başka CHP Grup Başkanvekili’nin benzer nitelikte açıklamalar yapması da bana şunları düşündürüyor. ‘Acaba CHP bu harekâta karşı da o karşıtlığını ÖSO üzerinden mi söylemek istiyor? Yani TSK üzerinden bir şey söyleyemiyor, acaba ÖSO üzerinden mi böyle bir şey söylemek istiyor’ diye düşünüyorum.”

“CHP, Türkiye’nin bugünkü Kurtuluş Savaşı’nı doğru okuyamıyor”

Gezi Parkı olaylarından bu yana içte ve dışta bir takım mihrakların Türkiye’yi yıkmaya çalıştığını vurgulayan Milletvekili Ünüvar, “O Türkiye’yi yıkmaya çalışanların kullandığı en önemli enstrümanlardan birisi algı. Yani bir algı oluşturmaya çalışıyorlar. Burada da Gezi Parkı ve 15 Temmuz olaylarında yaptıkları gibi bir algı oluşturmaya çalışıyorlar. Maalesef 100 yıllık bir parti olduğunu ifade eden, Kurtuluş Savaşı’ndan hemen sonra kurulduğunu her fırsatta dile getiren bir parti, Türkiye’nin bugünkü Kurtuluş Savaşı’nı doğru okuyamıyor. O yüzden halkın çok gerisinde. CHP, içerisindeki gayri milli virüsleri mutlaka susturmalı. İşin kötüsü şu; o genel başkan yardımcısı, grup başkanvekili bir açıklama yaptığı zaman parti genel başkanı ‘hayır, ben öyle düşünmüyorum’ diyemiyor. Tıpkı daha önce de birçok siyasi olayda Türkiye’nin lehine olan hususlarda hep suskun kalıp, aleyhine olan hususları körüklemeye çalıştığı gibi. Buradan CHP’ye, bir an önce kendisine gelmesini tavsiye ediyorum. Kendisine de gelir mi bilemiyorum? Çünkü şu anki tablo gelmeyecek gibi görünüyor. Yapılan açıklamalar çok vahim açıklamalar. Bu açıklamalar aslında, ÖSO üzerinden, 81 milyonun çok büyük bir çoğunluğunun desteklediği bu büyük harekata maalesef balta vurmak anlamına geliyor” şeklinde konuştu.



“Ey Amerika bugüne kadar aklın neredeydi?”

AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar, ABD yönetiminin açıklamalarının da tam bir çelişki yumağı olduğunun altını çizerek, şöyle devam etti:

“Trump farklı açıklamalar yapıyor, sözcüsü farklı açıklamalar yapıyor. Tam bir çelişki yumağı halindeler. Biz uzun süre ‘Suriye’de bir güvenli bölge oluşsun, bu kadar 3,5 milyon mülteci var. Bu insanlar için kendi ülkelerinde güvenli bir bölge oluşturalım ve BM’nin desteği ile orada kendi yuvalarında yaşasınlar’ dedik. Ama batı bunları hep kulak ardı etti, Amerika da kulak ardı etti. Şimdi tam orada Afrin harekâtı başladı, bu sefer güvenli bölge meselesini ortaya attılar. Dışişleri Bakanımız çok güzel ifade etti.

O güvenli bölgeyi tesis etmek için önce karşılıklı güveni tesis etmek lazım. Ey Amerika bugüne kadar aklın neredeydi, biz yıllardır ‘güvenli bölge’ derken siz neredeydiniz? Tam teröristlerin tepesine bindiğimiz anda mı güvenli bölge aklınıza geldi?”

Burada NATO’yu da ayrıca konuşmak gerektiğini dile getiren Ünüvar, “NATO’nun temel görevi, üyelerinin sınır güvenliğini korumaktır. NATO bizim sınır güvenliğimiz ile ilgili ne zaman sıkıntı çıksa hep geri çekildi, işi duymazlığa verdi. Bugün aslında Türkiye, NATO sınırlarını korumaktadır. Bulunduğumuz sıfır noktası aslında NATO’nun sınırıdır” dedi.



Türkiye büyümesin, kalkınmasın istiyorlar”

Bütün bunların, bazı güçlerin bölgede büyüyen, kalkınan bir Türkiye istemediği için yaşandığına dikkat çeken Necdet Ünüvar, “İstiyorlar ki biz hep bu tür sıkıntılarla uğraşalım; yatırıma, kalkınmaya, gelişmeye fırsat bulamayalım. Türkiye’nin son yıllarda yükselen bir trendi var. 2000’li yıllarda, o memur maaşlarını ödemekte güçlük çektiği dönemlerden geçmiş, bugün büyüme rekorları kıran bir Türkiye var. Bütün bunların altında yatan, Türkiye’yi kontrol altına alma çabasıdır. Türkiye güçlenmesin ama bu nereye kadar. Bir müddet sonra pes edeceklerdir diye düşünüyorum. Amerika, kendisi için farklı harflerden oluşan terör örgütleri yerine, her zaman sözünün eri olmuş bir müttefik olan Türkiye’yi kaybetmenin onları desteklemekten çok daha önemli olduğunu gördüğü an geri adım atacaktır” diye konuştu.

Kaynak: İHA