Ümitköy-Polatlı Belediye Otobüs Seferleri Yarın Başlayacak

.

Ümitköy-Polatlı Belediye Otobüs Seferleri Yarın Başlayacak
Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü tarafından, Polatlı ile Ümitköy arasında otobüs seferlerinin yarın başlayacağı bildirildi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Polatlı ile Ümitköy metro istasyonu arasında çalışacak 528 numaralı otobüsler, sabah ve akşam saatlerinde ikişer olmak üzere günde dört sefer düzenleyecek.

Otobüsler pazar hariç Polatlı'dan 06.00, 06.45, 17.00 ve 18.00 saatleri ile Ümitköy metro istasyonundan 08.15, 09.00, 18.45 ve 19.30 saatlerinde kalkacak.

Pazar günleri ise Polatlı yönünden 08.30-19.30 saatlerinde, Ümitköy metro istasyonundan 07.00-18.00 saatlerinde iki sefer yapılacak.

- Tam bilet 7 lira, öğrenci 3 lira 75 kuruş

Polatlı-Ümitköy metro istasyonu otobüslerinin güzergahı, Refik Cesur Caddesi, Ankara Caddesi, İnönü Caddesi, Atatürk Caddesi, Gordion Caddesi, Hacı Bayram Veli Bulvarı, Eskişehir yolu, Ümitköy metro istasyonu olarak belirlendi.

Ümitköy'den Polatlı yönüne doğru ise güzergah, Eskişehir Yolu, Hacı Bayram Veli Bulvarı, Refik Cesur Caddesi, İnönü Caddesi, Atatürk Caddesi, Gordion Bulvarı, Eti Caddesi şeklinde oluşturuldu.

Seyahat ücreti, tam bilet 7 lira, öğrenci bileti ise 3 lira 75 kuruş olarak belirlenirken, hattı kullananlar ayrıca 90 dakika içinde ücretsiz aktarmadan da yararlanabilecek.

EGO Genel Müdürü Balamir Gündoğdu, toplu taşımacılık hizmetlerinde gerçekleştirilen bir dizi yeniliğin yanı sıra toplu ulaşım ağını genişleten çalışmaları da hızlandırdıklarını belirtti.

Polatlı ilçesindeki nüfus artışını göz önünde bulundurarak daha etkin ve verimli ulaşım hizmeti sunulması amacıyla yeni bir otobüs hattının hizmete alındığını belirten Gündoğdu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna'nın talimatıyla haftanın her günü EGO otobüslerinin Polatlı'ya sefer yapacağını kaydetti.
Kaynak: AA