Giresun'da TTB Ve TMMOB'ye Tepki

Giresun Sivil İrade Platformunca düzenlenen protesto gösterisine doktorlar ve bazı siyasi partilerin temsilcileri de destek verdi.

Giresun Sivil İrade Platformu (GİSİP), Türk Tabipleri Birliği (TTB) ile Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliğinin (TMMOB) "Zeytin Dalı Harekatı"na ilişkin açıklamalarını protesto etti.

Atatürk Meydanı'nda gerçekleştirilen protestoya, platform üyelerinin yanı sıra doktorlar ve bazı siyasi partilerin temsilcileri de destek verdi.

Platform adına basın açıklamasını okuyan Cihannüma Derneği Giresun Şube Başkanı Hakan Korkmaz, Türkiye'nin meşru müdafaa hakkını kullandığını ve Afrin'e yönelik "Zeytin Dalı Harekatı"nı desteklediklerini söyledi.

Silahlı Kuvvetlerin, sadece teröristler ve bunlara ait barınak, sığınak, mevzi, silah ve diğer araç gereçleri hedef aldığına işaret eden Korkmaz, "Bölgede yaşayan sivil ve masum kişilerin zarar görmemesi için her türlü dikkatin ve hassasiyetin gösterildiği bilinmektedir. Oradaki Kürt, Arap, Türkmen ve diğer etnik kökenlerden insanların, teröristlerin zulmünden kurtarılmaya çalışıldığını görüyoruz. Bu sebeple diyoruz ki Türkiye mazlumun umudu." diye konuştu.

Korkmaz, meşru müdafaa kapsamında ve zulmü durdurmaya matuf olmak üzere sınır ötesi harekatı sırasında, milletin birlik ve beraberlik içinde olduğuna dikkati çekerek, bu durumun bazı kesimleri rahatsız ettiğini belirtti.

"Zeytin Dalı Harekatı"nın durdurulmasını isteyen TTB ve TMMOB'yi kınadıklarını kaydeden Korkmaz, şöyle konuştu:

"Varlık amacıyla çelişen alanlarda açıklamalar yaparak şanlı ordumuzun harekatını hafife alan, savaş karşıtlığı yapan terör sevicilerini nefretle kınıyoruz. Bu zamana kadar teröristlerin yaptıklarını görmezden gelen Türk Tabipler Birliği ve Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliğinin, binlerce vatansever tabibi, mimar ve mühendisi temsil etmediği görülmüştür. Üst yönetimi ele geçirip alanları ve amaçları dışında açıklamalar yaparak bütün bir camiayı töhmet altında bırakan, ülkesine ve değerlerine yabancı bu kişiler hesap vermelidir."

Basın açıklamasının ardından şehitler için dua edildi.
Kaynak: AA