Öğretmen Ve Öğrencilerden Şehitlik Düzenlemesi

Turgutlu ilçesinde öğretmen ve öğrenciler, şehitlikteki mezarların temizliklerini yapıp, çiçek dikti ve Kur'an-ı Kerim okudu.

Şehit Suat Akıncı Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Cahit Gönlübol Mesleki ve Anadolu Lisesi, Turgutlu Anaokulu ve Şehit Sebda Güngör Anaokulu öğretmen ve öğrencileri, ilçedeki şehitliği ziyaret etti.

Gruba, PKK'lı teröristlerin Hakkari'nin Dağlıca bölgesindeki hain saldırısında şehit olan Piyade Uzman Çavuş Tolga Artuğ'un annesi Sevcan Artuğ da eşlik etti.

Cumhuriyet Anaokulu Müdürü Ömür Özçıra, şehitlerin kendilerine karşı ödedikleri bedellerin hiçbir karşılığı olmadığını belirterek, "Ama unutmadığımızı, hep hatırımızda olduğunu ve şehit ailelerimizin yanlarında olduğumuzu göstermek için böyle bir proje hayata geçirdik. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Şehit ailelerini ayakta tutan, öğrencilerin ve milletin onlara sahip çıkması ve hatırlanmaları olduğunu ifade eden şehit annesi Sevcan Artuğ ise, bu tür faaliyetlerle şehitlerin hatırlanmasının güzel olduğunu söyledi.

Artuğ, şehitlerin anılmasının, öğrencilerin şehit aileleri ile ilgilenmesinin geleceğin güzel olacağını gösterdiğini belirterek, "İfade edemem çok güzel şeyler, beklediğimden de güzel. Bizler her zaman hatırlanıyor, her zaman ilgileniliyoruz. Şehitlerimiz anılıyor, Allah bin kere razı olsun. Bizi de ayakta tutan öğrencilerimiz ve milletimiz." diye konuştu.

Öğrenciler ve öğretmenler şehitlerin mezarlarını temizledi.

Çiçek diken öğrenciler, Kur'an-ı Kerim okudu.

Kaynak: AA