AKUT Tekirdağ Ekibinden Gerçeğini Aratmayan Tatbikat

Arama Kurtarma Derneği (AKUT) bünyesinde Tekirdağ ekibi olarak faaliyet gösteren 20 kişilik gönüllü ekibi, öğrendikleri bilgileri Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Çorlu İtfaiye İstasyonu’nda uygulama ve pratik yapma imkanı buldu.

AKUT Tekirdağ Ekibinden Gerçeğini Aratmayan Tatbikat
Düzenlenen uygulama ile ilgili olarak bilgi veren AKUT Lojistik Sorumlusu Serkan Karaca, “AKUT, yurt içine yayılmış tamamen karşılıksız yardımseverlik ve gönüllülük prensibi ile yola çıkmış ekiplerden oluşuyor. Trakya bölgesinde de Tekirdağ’da 2012 yılında resmiyet kazanarak gerek sosyal sorumluluk projeleri ile gerek bölgemizde yapmış olduğumuz arama kurtarma ve kayıp vakıalarında gösterilen çabalar ile her geçen gün gün gönüllü sayısını artırarak kendini geliştirmeye, sorumlu oldukları bölgede oluşabilecek risklere karşı müdahale edebilmeleri için de eğitimlerine devam ediyor” dedi.

AKUT Tekirdağ ekibi, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı bünyesinde görev yapan Müdahale Şube Müdürü Cengiz Çelik, Eğitim Şube Müdürü Tunç Demir ve İtfaiye Çavuşu Barış Avar, tarafından gönüllü itfaiyecilik eğitimi kapsamında yanma ve yangın, yangının yapısı, gelişimi, yangın yerindeki tehlikeler, araç ve malzeme bilgisi, söndürme maddeleri ve teknikleri, arama kurtarma bilgisi, yangın önleme bilgisi, itfaiye aracı ve içerisinde bulunan malzemelerin kullanım bilgisi konularında eğitimler verildi.

Bu eğitimler doğrultusunda AKUT Tekirdağ ekibi, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi itfaiye Daire Başkanlığı Çorlu İtfaiye İstasyonu’nda öğrendikleri tüm bilgileri sahada uygulama ve pratik yapma fırsatı buldular. AKUT Tekirdağ ekibinin 20 gönüllüsü ile birlikte katıldığı teorik ve uygulamalı eğitim başarılı bir şekilde icra edilen ve gerçeğini aratmayan tatbikat ile sonlandırıldı.
Kaynak: İHA