20 bin üyeye ulaştı

Kütahya’da 4 yıldır hizmet veren Kitap ve Kahve isimli bir kitapçı, 20 bin üyeye ulaştı. Aynı zamanda satın alınan kitapların geri getirilebileceği sahaf sistemine de sahip kitabevinde onbinlerce çeşit kitap bulunuyor.

20 bin üyeye ulaştı
20 bin üyeye ulaştı
Sistemin kurucusu Abdullah Reha Nazlı, her şeye dört sene önce ek iş ya da girişim olarak değil; gerçekten okuyan kitlenin çekinmeden dilediği kitabı okuyabileceği bir proje kurma amacıyla başladığını söyledi.

Önce herkesin okuması gerektiğini düşündüğü 100 kitap alarak işe giriştiğini anlatan Nazlı, şehirde en çok okuyan kişilerin hemen sistemi kullanmaya başlaması ile sistemin büyüdüğünü anlattı.

Zamanla kitap satın alan, dilerse okuyup başka kitapla değiştiren ilk kişilerin gerçekten kaliteli okurlar olduğunu keşfettiğini söyleyen Nazlı, bu kişilerin rahat edebilmesi için Kitap ve Kahve konseptini tasarladı. Kitap incelerken de rahatça vakit geçirilebilecek, dilenirse kahve içilebilecek bu işletme bugün çocuklar, gençler, öğrenciler ve yetişkinlerden toplam 20 bin kişi tarafından kitap satın almak ve incelemek için kullanılmakta.

‘Hiç parası olmayan bir genç bile dilediği kitabı bitirene kadar her gün gelip her seferinde ücretsiz çay-kahve içebilir' diyen Nazlı, okumakla aradan ücreti çıkardıklarında gerçek okurları bulduklarını, gerçek okurların da sistemi ayakta tutan ana öğe olduğunu söyledi.

Sistemin en aktif kullanıcının kendisi olduğunu söyleyen Nazlı, okuyucuların sistemin gerçekten okuyan biri tarafından seçilmiş kitaplardan oluşmasını ödüllendirdiğini ve okurlarla birlikte kendilerinin de her gün bir şey öğrenmesi bakımından bu işletmenin ücretsiz bir okul misyonu taşıdığını söyledi.

Kitap cafelerin ülkemize gelmesinden önce ilk ve gerçek 'kitap ve kahve' konseptine sahip olduklarını anlatan Nazlı, kitabın dekor olduğu ve kahveden para kazanan bir işletme olmanın tam aksi hedefinde olduklarını bildirdi. Her biri tek tek seçilmiş, güncel, popüler, klasik veya kült eserlerden oluşan ve kitap dışında hiçbir şey bulunmayan Kitap&Kahve kahve ikram eden bir kitapçı. Aynı zamanda bir kitap okuma bahçesi olan işletmede dört senedir sadece kitap okuma amacıyla kullanılıyor ve içecekler kitap okuyanlara ikram olarak sunuluyor. (EFE)
Kaynak: İHA