Muş'tan Mehmetçiğe Bayraklı Destek

Muş’un Hasköy ilçesindeki vatandaşlar, Afrin bölgesinde PKK, PYD/YPG ve DEAŞ terör örgütlerine karşı başlatılan ’Zeytin Dalı Harekatı’nda görev alan Mehmetçiğe destek olmak amacıyla ev ve iş yerlerini Türk bayraklarıyla donattı.

Muş'tan Mehmetçiğe Bayraklı Destek
Hasköy’de yaşayan vatandaşlar, 7’den 70’e Türk bayrağı açarak Mehmetçiğin yanında olduklarını gösterdi. Ev ve iş yerlerini bayraklarla donatan vatandaşlar, seferberlik ve ihtiyaç olması halinde seve seve askere gideceklerini söylediler. Çocuklar ellerine aldıkları Türk bayraklarıyla Afrin’de terör örgütleriyle çarpışan Mehmetçiğe selam gönderdi.

"74 yaşındayım, gerekirse seve seve savaşa giderim"

74 yaşındaki Bahri Gülcan isimli vatandaş, seve seve canını feda edeceğini belirterek, "Biz devletin yanındayız, Mehmetçiğin yanındayız. Mehmetçikler için destek olmak istiyoruz. Devletimiz şimdi bir seferberlik başlatırsa hepimiz savaş için koşarız. 74 yaşındayım, gerekirse seve seve savaşa gideceğim" dedi.



"4 çocuğum var, hepsi Mehmetçiğe kurban olsun"

4 çocuk annesi Türkan Samuk da çocuklarını Mehmetçikler için feda edebileceğini ifade ederek, "Afrin’deki Mehmetçiklerimize rabbim yardımcı olsun. Allah onların yardımcısı olsun. 4 çocuğum var, gerekirse hepsini Mehmetçik için kurban ederim. Allah onlara yardım etsin inşallah" diye konuştu.

Suriye ve Afrin’deki operasyon için Hasköy halkı olarak devletin yanında olduklarını ifade eden Ahmet Tokmak, "Mehmetçiğimizin yanındayız. Muş Askerlik Şubesine askerlik için başvurularımız oldu. Biz gönüllü asker olmak istiyoruz, devletimizin yanında yer almak istiyoruz. Bu ülkeyi kimse bölemez, güçleri de yetmez. Dualarımız Mehmetçiklerimizin yanında" ifadelerini kullandı.

“Bayrağımızı her zaman başucumuzda koruyacağız"

"Atamızın bize emanet ettiği bayrağımızı her zaman başucumuzda koruyacağız" diyen esnaf Kayhan İnanç ise şöyle konuştu:

"Afrin harekatına destek olmak amacıyla bu bayrağımızı asıyoruz. Bütün Mehmetçiklere bu kutsal görevlerinde Allah’tan yardım diliyoruz. İnşallah zaferle, başarıyla oradan dönerler. Kanımızın son damlasına kadar bu bayrak için can veririz. Vatan uğruna fedakarlık ederiz."

"Cumhurbaşkanımız Türkiye’yi yönetiyor, dünyayı yönetiyor"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a uzun ömürler dileyen Gülsen Karayel ise "Cumhurbaşkanımız Erdoğan Türkiye’yi yönetiyor, dünyayı yönetiyor. Rabbim bizim askerimizi muzaffer kılsın, rabbim kıllarına zarar getirmesin, onları muzaffer kılsın inşallah. Hz. Muhammed’in eli onların belinde olsun. Bayrağı Türkiye için, şehitlerimiz, askerlerimiz, milletimiz için astım. Allah bizim ordumuza, milletimize yardımcı olsun" şeklinde konuştu.



"Seferberlik de çıkarsa, ihtiyaç da duyulursa seve seve gideceğiz"

Seferberlik çıkması ya da ihtiyaç duyulması halinde seve seve askere gideceğini ifade eden vatandaşlardan Gökhan Parıldar ise "Hasköy halkı olarak Mehmetçiğimize Afrin operasyonunda destek olmak için bugün buradayız. Devletimiz hiçbir zaman yalnız değildir, yalnız da olmayacaktır. Biz kanımızın son damlasına kadar devletimizle birlikteyiz. Devletimizle hep bir aradayız, birlikteyiz ve bir olacağız, diri olacağız. Seferberlik çıkarsa, ihtiyaç duyulursa seve seve gideceğiz, kanımızın son damlasına kadar orada savaşmaya razıyız" dedi.

Kaynak: İHA