Anadolu Arabaları Müzesi Ziyaretçilerini Bekliyor

Tofaş’ın 2002 yılında restore ederek Bursa’ya kazandırdığı Anadolu Arabaları Müzesi, sömestr tatilinde de ziyaretçilerini bekliyor.

Anadolu Arabaları Müzesi Ziyaretçilerini Bekliyor
15 yılda galeri ve müzede yaklaşık 700 bin sanatsever ve tarih sever ağırlandı. 2017 yılında yaklaşık 64 bin kişi müzeyi ziyaret etti. Müzede, Anadolu’da tarih boyunca ortaya çıkmış olan araba kültürü ve arabacılık birikimi, Türkiye otomotiv sanayinin gelişimine entegre edilerek aktarılırken, Tofaş Sanat Galerisi’nde ise “Kantarın Topuzu: Teraziler, Ağırlıklar, Ölçü Aletleri” Sergisi ziyaretçilerin ilgisine sunuluyor.

Anadolu Arabaları Müzesi’nde, 2 bin 600 yıl önce yapılan arabanın Bursalı ustaların elinden yeniden canlandırılmış halinin yanı sıra, tekerlekler, geleneksel araba atölyeleri, motorlu ve motorsuz araçlar sergileniyor.

Bursa Umurbey Bilgi Parkı Kompleksi’nde yer alan ve geçtiğimiz yıl yaklaşık 64 bin kişi tarafından ziyaret edilen Anadolu Arabaları Müzesi’nin yanı sıra 2008’den bu yana hizmet veren Tofaş Bursa Sanat Galerisi de sömestr tatili boyunca ziyaret edilebilecek. Tofaş önderliğinde, Vehbi Koç Vakfı desteğiyle Yüksek Mimar Naim Arnas tarafından koruma kurallarına göre bilimsel kıstaslara uygun şekilde 2008 yılında restorasyonu tamamlanarak aynı yıl ziyarete açılan Umurbey Hamamı’ndaki sanat galerisi, bugüne kadaryüz binlerce ziyaretçiyi konuk etti.
Kaynak: İHA