Sakarya'da Sağlık Çalışanları Hakkında FETÖ/PDY Davası

'Silahlı terör örgütüne üye olma' suçlamasıyla haklarında dava açılan, doktor, laboratuvar teknisyeni ve teknikeri ile tıbbi sekreterin aralarında bulunduğu tutuksuz 9 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Sakarya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, 9 sağlık çalışanının yargılandığı davanın ikinci duruşması yapıldı.

Sakarya 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, aralarında meslekten ihraç edilenlerin de bulunduğu sağlık çalışanı tutuksuz 9 sanık ile avukatları ve yakınları katıldı.

İki celse arasında gelen belgelerin zapta geçirilmesinin ardından söz verilen sanıklar, bu aşamada diyecek bir şeylerinin olmadığını, aleyhte olan hususları kabul etmediklerini belirtti.

Duruşmada görüşünü açıklayan cumhuriyet savcısı, dijital materyal raporunun beklenilmesine karar verilmesini talep etti.

Söz alan sanık avukatları da gelen belge ve bilgilerden aleyhte olan hususları kabul etmediklerini ifade ederek, dosyadaki eksik hususların tamamlanmasını istedi.

İl Emniyet Müdürlüğü'nden gelecek dijital materyal raporunun beklenilmesine karar veren mahkeme heyeti, dosyadaki eksik belgelerin tamamlanması için duruşmayı 27 Nisan'a erteledi.

- İddianameden

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan ve 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianamede, aralarında KHK ile ihraç edilenlerin de bulunduğu 9 sanık hakkında, "silahlı terör örgütüne üye olma" suçlamasıyla 7 yıl 6 aydan 15'şer yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

Aralarında doktor, laboratuvar teknisyeni ve teknikeriyle tıbbi sekreterin bulunduğu 9 sanığın, örgütle iltisakı nedeniyle kapatılan Ufuk Sağlık Sen'e üye olduğu belirtilen iddianamede, bazı sanıkların kapatılan Bank Asya'da hesabının bulunduğu kaydediliyor.
Kaynak: AA