Antalya'da Devlet Övünç Madalyası Töreni

Cumhurbaşkanlığınca verilen Devlet Övünç Madalyaları, 14 şehit yakını ile 4 gaziye törenle takdim edildi Vali Karaloğlu: 'Bizim yazdığımız tarihi değiştirmeye kimsenin kolay kolay gücü yetmez. Dün de bugün de bu topraklarda mücadele vardı, yarın da olacak'

Antalya'da Devlet Övünç Madalyası Töreni
Antalya'da düzenlenen törenle 14 şehit yakını ve 4 gaziye Devlet Övünç Madalyası ve beratı verildi.

"Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni'nde Vali Münir Karaloğlu ile eşi Sevim Karaloğlu, Garnizon Komutanı Albay Tahir Savran, Antalya Jandarma Komutanı Tuğgeneral Cengiz Yıldız, Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz ile şehit aileleri ve gaziler bir araya geldi.

Öğle yemeğinin ardından Kur'an-ı Kerim tilaveti ve duayla başlayan programda konuşan Vali Karaloğlu, bu topraklar üzerinde bağımsız ve hür bir şekilde yaşanabilmesi için canlarını ve kanlarını veren şehitleri rahmet ve şükranla yad ettiğini belirtti.

"Bu toprağı vatan kılmak için 1071'den bugüne çok sayıda şehidimizin kanı, gazimizin kahramanlığı var. Bu topraklar kolay vatan kılınmadı, kolay da muhafaza edilmiyor. Hala mücadelemiz devam ediyor, devam edecek." diyen Karaloğlu, Türk milletinin büyük bir tarihi olduğunu anlattı.

Sadece tarih yazan değil, tarih yapan bir millet olunduğunu aktaran Karaloğlu, şunları söyledi:

"Bizim yazdığımız tarihi değiştirmeye kimsenin kolay kolay gücü yetmez. Dün de bugün de bu topraklarda mücadele vardı, yarın da olacak. 15 Temmuz'da üzerinde gömleğiyle ayağında terliğiyle topun, tüfeğin, savaş uçağının karşısına çıkan ruh ile Malazgirt'te, Çanakkale'de ecdadımızın kararlığı aynıydı."

Karaloğlu, 15 Temmuz gecesindeki gibi hainlere hiçbir zaman fırsat verilmeyeceğini de vurguladığı konuşmasında, şehit ve gazilerin vatan toprağı, bayrak ve millet için yaptıklarının karşılığını ödemenin mümkün olmadığını ifade etti.

- Övünç madalyasını, 7 yaşındaki oğlu aldı

Konuşmaların ardından Karaloğlu, terörle mücadelede şehit düşen polis memurları Abdullah Ümit Sercan, Coşkun Nazilli, Furkan Çelik, İbrahim Halil Aksoy, Kazım Esmer, Ömer Faruk Aydın, Serkan Çölkesen; 15 Temmuz'da şehit düşen polis memuru Muhammet Oğuz Kılınç ve Yasin Naci Ağaroğlu, askerler Barış Akkabak, Hüseyin Gökhan Eriç, Mehmet Düzenli, Serdar Akın, Uğur Yıldız'ın yakınları ile gaziler Kadir Buran, Yusuf Güngör, Ramazan Sancaktar ve Tolga Yıldırım'a devlet övünç madalyaları ile beratlarını verdi.

Şehit Abdullah Ümit Sercan'ın madalyasını 7 yaşındaki oğlu Ali ile eşi Özay Sercan'ın alması davetlileri duygulandırdı.
Kaynak: AA