Batı Şeria'daki Gösterilere Müdahale

İsrail askerlerinin Batı Şeria'nın çeşitli bölgelerinde düzenlenen 'Kudüs' gösterilerine müdahalesi sonucu 6 kişi yaralandı, 37 kişi göz yaşartıcı gazdan etkilendi.

İsrail askerlerinin Batı Şeria'nın çeşitli bölgelerinde ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararının protesto edildiği gösterilere müdahalesi sonucu 6 kişinin yaralandığı, 37 kişinin göz yaşartıcı gazdan etkilendiği bildirildi.

Batı Şeria'daki Beytullahim, El Halil, Nablus ve Ramallah kentlerinin çeşitli bölgelerinde Filistinlilerle İsrail askerleri arasında olaylar çıktı. İsrail askerleri Filistinli göstericilere, plastik mermi ve göz yaşartıcı gazla müdahale etti.

Filistin Kızılayından yapılan yazılı açıklamada, Batı Şeria'nın çeşitli bölgelerinde çıkan olaylarda 6 kişinin plastik mermiyle yaralandığı, 37 kişinin göz yaşartıcı gazdan etkilendiği belirtildi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü "İsrail’in başkenti" olarak tanımasından bu yana başta işgal altındaki Doğu Kudüs olmak üzere, Batı Şeria'nın çeşitli yerlerinde ve Gazze sınırında gösteriler düzenleniyor. İsrail askerleri bu gösterilere, gerçek, plastik mermi ve göz yaşartıcı gazla müdahale ediyor.

Kaynak: AA