Acemi Askerler Yemin Etti

Trabzon ve Artvin'de acemi eğitimini tamamlayan askerler yemin etti.

Trabzon İl Jandarma Komutanlığında 369. dönem eğitimini tamamlayan 101 er için Akçaabat Güzel Sanatlar Lisesi'nde yemin töreni düzenlendi.

Törende konuşan Trabzon Valisi Yücel Yavuz, her Türk evladının asker üniforması giyme arzusunda olduğunu, bunun vatan, millet ve kutsal değerlere olan bağlılıktan kaynaklandığını söyledi.

Türk toplumunun tarih boyunca dünya üzerinde adaleti ve dürüstlüğü ile insanlığa hizmet ettiğini anlatan Yavuz, "1 ayda, 6 ayda, 1 yılda olsa askerlik üniformasını giymek her Türk evladının ruhunda ve gönlünde yatan bir gerçektir. Buradaki arkadaşlarımız bu değerli görevi yapmak için geldiler ve eğitimlerini tamamladılar. Trabzon'da yeni görev yerlerinde görev yapacaklar. Güzel bir eğitim aldıklarını biliyorum. Görevlerini layıkıyla yapacaklar. Yurt savunması ve ülkemizin bekası için her vatan evladının yapması gereken bu görevi buradaki evlatlarımızda en iyi şekilde yapıyorlar." diye konuştu.

Trabzon İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Halil Şen de askerlere üzerinde taşıdıkları üniformanın milletin simgesi olduğunu unutmamalarını istedi.

Konuşmaların ardından 101 er, protokol üyeleri ve ailelerinin karşısında yemin etti.

Vali Yavuz ile İl Jandarma Komutanı Şen, eğitimlerde dereceye giren askerlere çeşitli hediyeler verdi.

Askerler daha sonra aileleriyle bir araya geldi.

- Artvin

Artvin İl Jandarma Komutanlığında gerçekleştirilen yemin törenine, Vali Ömer Doğanay, İl Garnizon Komutanı Piyade Albay Abdurrahman Cengiz Çerçi, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Tilki, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Ramazan Gürler, İl Emniyet Müdürü Mehmet Selvi, diğer ilgililer ve asker aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, ellerini Türk bayrağı ve silahların bulunduğu masaya koyan 57 asker yemin etti.

Törende konuşan İl Jandarma Komutanı Albay Gürler, "Milletimizin ve bağımsızlığımızın sembolü olan şanlı bayrağımızın gölgesinde, şehitlerimizin manevi huzurunda, ailelerinizin ve misafirlerimizin şahitliğinde, silah arkadaşlarınızla omuz omuza vererek, namusunuz ve şerefiniz üzerine ant içtiniz. İçtiğiniz bu ant, vatan ve millet sevgisi, vazife, namus ve şeref anlamında olup dürüstlüğün, emirlere mutlak itaatin simgesi bir asker olduğunuzun kabul belgesidir." ifadelerini kullandı.

Törende, yemin eden askerler adına Jandarma Er Ozan Karatosun bir konuşma yaptı.

Konuşmanın ardından Vali Doğanay tarafından atış, spor ve eğitim alanlarında birinci olan erlere çeşitli hediyeler verildi.

Tören sonrası çocuklarıyla hasret gideren aileler duygulu anlar yaşadı.

Kaynak: AA