Kırşehir'de Köyler Orman Gelirine Kavuşuyor

Kırşehir Orman İşletme Müdürü Reşat Karaca, Orman ve Su İşleri Bakanlığınca yürütülen 5 Bin Köye 5 Bin Gelir Getirici Orman Projesi kapsamında il genelinde bu yıl 12 köyde daha çalışma yapılacağını bildirdi.

Karaca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bakanlıkça 2014 yılında başlatılan 5 Bin Köye 5 Bin Gelir Getirici Orman Projesi kapsamında Kırşehir'de de çalışma yürütüldüğünü belirtti.

Bu kapsamda belirlenen köylerde ceviz, badem, mahlep, akasya, ahlat, kuşburnu ve alıç gibi türlerin dikimi yapıldığını dile getiren Karaca, şunları kaydetti:

'Orman ve Su İşleri Bakanımızın talimatıyla önceki yıllarda 5 Bin Köye 5 Bin Gelir Getirici Orman Projesi kapsamında özellikle ceviz, baden ve mahlep ekiminde Türkiye'deki en önde gelen illerden birisiyiz. Gelir getirici tür olarak onbinlerce fidan toprakla buluşturuldu. Kırşehir'de 2014'ten bu yana her yıl 5 köye gelir getirici ürün projesi uyguluyorduk, bu yıl 12 köyde proje uyguladık. Sonbahardaki fidan dikim sezonunda gerçekleştireceğiz.'

Karaca, projenin köylünün gelire kavuşmasının yanı sıra ormanların korunmasına da katkı sağladığını ifade ederek, 'Köylülerimiz gelir elde ettiği için ormanlara daha iyi bir şekilde sahip çıkıyorlar. Koruma içgüdüsü gelişmektedir. Bu konuda güzel sonuçlar almaktayız.' dedi.

Kaynak: AA