Hamaslı Milletvekillerinden Çağrı

Milletvekilleri, Filistin Yasama Meclisine yeniden işlerlik kazandırılmasını istedi.

Filistin Yasama Meclisindeki Hamaslı milletvekilleri, meclise yeniden işlerlik kazandırılması çağrısı yaptı.

Milletvekilleri yaptıkları yazılı açıklamada, Filistin uzlaşı çalışmalarına öncülük etmesi ve cumhurbaşkanlığı ile yasama seçimlerinin yapılması için meclisin yeniden faaliyete geçmesini istedi.

Ayrıca milletvekilleri, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ı, Hamas'ın İdari Komite kurduğunu duyurmasının ardından Gazze halkına yönelik aldığı tüm kararları iptal etmeye çağırdı.

Milletvekilleri, Filistinli gruplar arasında 10 yıldır devam eden bölünmenin sona ermesi ve uzlaşının sağlanması için uygun ortamın hazırlanmasının gerekliliğine de işaret etti.

Hamas, 17 Eylül'de yaptığı açıklamayla Gazze'deki İdari Komitenin feshedildiğini duyurmuş ve Ulusal Uzlaşı Hükümetinin Gazze'de görevi devralmasına, genel seçimlere gidilmesine ve Fetih Hareketi ile diyaloğa hazır olduğunu belirtmişti.

Hamas ve Fetih hareketleri arasında daha önce, uzun süreli görüşmelerin ardından 2 Haziran 2014'te Ulusal Uzlaşı Hükümeti kurulmuş ancak söz konusu hükümet, iki grup arasında yaşanan birtakım anlaşmazlıklar nedeniyle Gazze Şeridi'nde göreve başlayamamıştı.

Filistin Yasama Meclisi, 2007'den bu yana sadece Hamaslı milletvekillerinin katılımıyla toplanıyor ve alınan kararlar da sadece Gazze'de uygulanıyor.
Kaynak: AA