Bitlis'te Gaziler Onuruna Yemek

Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, gazi ve şehit yakınları ile yemekte bir araya geldi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce Öğretmenevi'nde düzenlenen programa, Vali Ustaoğlu'nun eşi Şenay Ustaoğlu, İl Emniyet Müdürü Yaman Ağırlar, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Ufuk Urgun, kurum amirleri, gazi ve şehit yakınları katıldı.

Vali Ustaoğlu, masalarını tek tek dolaştığı misafirlerle yakından ilgilenerek bir süre sohbet etti.

Burada konuşan Ustaoğlu, başta Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, memleket, millet ve vatan için canlarını feda eden tüm şehitleri rahmetle andıklarını söyledi.

Ustaoğlu, şöyle konuştu:

'Sizler bize emanetsiniz. Sizi devletimizin bayrağımızın emaneti olarak görüyoruz. Yaptığınız fedakarlık her türlü takdire şayan olduğu gibi bunun hakkını da ödememiz mümkün değildir. Ülkemizin geçirdiği süreci hep birlikte görüyoruz. Bu coğrafya üzerine oyunlar oynanıyor. Bizi bir arada tutan, diri tutan kardeşliğimiz ve dayanışmamızdır. Yoksa Anadolu'ya adeta gözünü dikmiş yedi düvelin bu memleketi bölme ve parçalama adına nasıl kötü emeller içinde olduklarını, nifaklar sokmaya çalıştıklarını görüyoruz. İnanıyoruz ki bu birliğimiz, kardeşliğimiz devam ettiği sürece bizi bölmek için avuçlarını yalayacaklar. Kimse bu memleketi bölemeyecek, kimse bu milletin birliğini, kardeşliğini bozamayacak. Bunun en son örneğini 15 Temmuz’da bu millet bir kez daha gösterdi. Yeter ki biz kardeş, bir, iri ve diri olalım. Kimse kardeşliğimizi bozamayacak.'

Kaynak: AA