Mektebim, Cizre'de Kampüs Açtı

Mektebim Eğitim Kurumları, 2017-2018 eğitim öğretim yılında faaliyete girecek Cizre kampüsü binasının tanıtımı için tören düzenledi.

Mektebim Kurucusu Ümit Kalko, törende yaptığı konuşmada, bir okulun açılmasıyla bin hapishanenin kapandığını belirterek, bölgeye daha çok eğitim yatırımı yapacaklarını söyledi.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin gelişimine, kentsel ve sosyal dönüşümüne destek vermek için el birliği ile bölgede olmaya devam edeceklerini anlatan Kalko, 'Biz Mektebim olarak Türkiye genelinde 52 kampüs ve 165 okulla yatırımlarımıza devam ediyoruz.' dedi.

Kalko, ilk yatırımlarından bugüne ideallerinin Türkiye'nin bir okulu olmak olduğunu, bunu gerçekleştirmek için de sadece ülkenin batısında ve büyükşehirlerde değil, doğuda da okul açacaklarını belirtti.

Vatanını, milletini, bayrağını seven nesiller yetiştirmek adına kar amacı gütmeksizin yatırım yapacaklarını aktaran Kalko, şöyle konuştu:

'Bu yatırımları yapmak bizim için vatansever bir nesil için boynumuzun borcu. Bu bağlamda Cizre’de okul yapma fikri arkadaşlar tarafından bana getirildiğinde çok sahiplendik, beraber ve çok destek olduk. İnşaatın yapılmasında da Cizreliler çok büyük destek oldular. Başta Cizre Kaymakamı ve Belediye Başkanı Ahmet Adanur’a, İlçe Milli Eğitim Müdürüne, inşaat süreçlerinde çalışan tüm emekçi kardeşlerimize ve Cizre TSO Başkanı Süleyman Çağlı’ya çok teşekkür ediyoruz.'

Kalko, gelecek yıl Mardin, Bingöl, Van, Erzurum, Gaziantep, Şanlıurfa, Kars ve Ağrı'da yatırım yapmayı planladıklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA