Türkiye-Katar Birleşik Tatbikatı

Tatbikatın fiili safhasında, manevra talimleri, arama kurtarma eğitimleri, SAT timlerinin katıldığı denizden güvenlik eğitimlerinin yanı sıra Katar Emiri Hava Kuvvetlerine ait uçakların katılımı ile hava savunma harbi eğitimleri düzenlendi.

Türkiye-Katar Birleşik Tatbikatının fiili safhasında, manevra talimleri, arama kurtarma eğitimleri, SAT timlerinin iştiraki ile denizden güvenlik eğitimlerinin yanı sıra Katar Emiri Hava Kuvvetlerine ait uçakların katılımı ile hava savunma harbi eğitimleri icra edildi.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığının internet sitesinde yer alan bilgi notuna göre, 1 Ağustos'ta başlayan Türkiye-Katar Birleşik Tatbikatı, bugün sona erdi.

Tatbikata, Türk Deniz Kuvvetlerinden 3'üncü Muhrip Filotillası Komodoru taktik kontrolünde TCG Gökova (F-496), Katar Emiri Deniz Kuvvetlerinden Qens Damsah, Qens Barzan, Qens Huwar hücumbotları ve dört süratli bot ile Katar Emiri Hava Kuvvetlerinden Mirage 2000 uçakları katıldı.

Tatbikatın liman safhasında Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Çok Uluslu Deniz Güvenliği Mükemmeliyet Merkezi tarafından deniz güvenliğine ilişkin eğitimler ile TCG Gökova'da yangın-yara savunma eğitimleri verildi.

6-7 Ağustos'ta düzenlenen tatbikatın fiili safhasında, manevra talimleri, arama kurtarma eğitimleri, SAT timlerinin iştiraki ile denizden güvenlik eğitimlerinin yanı sıra Katar Emiri Hava Kuvvetlerine ait uçakların katılımı ile hava savunma harbi eğitimleri gerçekleştirildi.

Tatbikat kapsamında 6 Ağustos'ta TCG Gökova'da düzenlenen kuvvet resepsiyonuna Türkiye ve Katar'ın yanı sıra Pakistan, Hindistan, İngiltere, Yunanistan, Fransa, Amerika Birleşik Devletleri, İtalya, Tunus ve İran'dan askeri temsilciler katıldı.

Kaynak: AA