Elazığ'da '1. Sultan Sinemilli' Etkinliği

Elazığ'ın Keban ilçesinde '1. Sultan Sinemilli' etkinliği gerçekleştirildi.

Akgömlek köyünde Sultan Sinemilli Derneği tarafından düzenlenen etkinlik kapsamında Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen yaklaşık 450 vatandaş, Sultan Sinemilli türbesini ziyaret ederek kurban kesti.

Etkinlikte konuşan Sultan Sinemilli Derneği Başkanı Hüseyin Aldoğan, Sultan Sinemilli'nin 1080 yılında Keban ilçesi Akgömlek köyünde vefat ettiğini bildirdi.

Evlatları olarak Kayseri ve Kahramanmaraş'a göç ettiklerini belirten Aldoğan, Nadar ve Haydar soyundan gelen evlatlarının 600 yıl sonra Sultan Sinemilli'nin türbesini ziyaret ettiklerini söyledi.

CHP İçel Milletvekili Hüseyin Çamak ise, Sinemilli canları bir araya getiren böylesine anlamlı bir buluşmada yer aldığı için mutluluğunu dile getirdi.

Sinemililerin kendi aralarında kurumsallaşarak dayanışma sürecini başlatmalarını önemli bulduklarını aktaran Çamak, şöyle konuştu:

'Ülkemizin en ücra köşesindeki köyden büyük merkezlere kadar kültür çalışmalarıyla ilgili olarak yapılacak büyük atılımlar da en çok toplumsal barışımıza hizmet edecektir. Böylece Türkiye’de yaşayan her bir fert kendini bu toprakların asli bir ferdi olarak görecek; şehirlerde, kasabalarda ve köylerde oluşacak yepyeni bir birikimle ülkemizin geleceğine daha güvenle bakabileceğiz. Sinemilliler olarak burada başlattığımız dayanışma seferberliği ile böylesi bir huzur ortamına katkı sunacak bir sinerji yaratabileceğimize inanıyorum.'

Konuşmaların ardından kesilen kurbanlar, kazanlarda bulgurla pişirilerek ziyarete gelen ve etkinliğe katılan misafirlere ikram edildi.

Etkinliğe, Keban Belediye Başkanı Fethiye Atlı, CHP İl Başkanı Zeki Kaplan, CHP Keban İlçe Başkanı Seyfettin Bibar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: AA