Türk Kızılayından Suriyelilere Yardım

Kilis'te, aralarında Suriyelilerin de bulunduğu 500 aileye mutfak araç gereçleri ve hijyen malzemesi dağıtıldı.

Türk Kızılayı tarafından, 'Çocuklar Hasta Olmasın' projesi kapsamında Kilis'te aralarında Suriyelilerin de olduğu 500 aileye, mutfak araç gereçleri ile hijyen malzemesi yardımında bulundu.

Türk Kızılayı Kilis Genel Hizmet Yöneticisi Hikmet Erdinç, gazetecilere açıklamasında, mazlumların yanında olmaya gayret gösterdiklerini söyledi.

Gönüllüler tarafından daha önce tespit edilen ailelerin zor şartlar altında yaşam mücadelesi verdiğini ifade eden Erdinç, teslim edilen kolilerde her aileye bir ay yetebilecek hijyen malzemesi ve içerisinde tencere, tava, bıçak, çatal ve tabak gibi malzemelerin bulunduğu set hediye ettiklerini dile getirdi.

Hayırseverlerce kendilerine gönderilen yardımları asıl sahiplerine ulaştırmanın sevincini yaşadıklarını ifade eden Erdinç, düzenlenecek yeni projelerle bundan sonra da ihtiyaç sahiplerinin yanında olmayı sürdüreceklerini kaydetti.

Suriyeli Fatma Neccar da Türk halkının, savaşın başladığı günden bu yana kendilerini bir an olsun yalnız bırakmadığını ve her fırsatta ihtiyaçlarını karşıladığını vurguladı.

Zeynep Ömer ise iç savaş nedeniyle sığındıkları Türkiye'de kendilerine gösterilen ilgiden memnun olduklarını söyledi.
Kaynak: AA