AK Parti Antalya İl Başkanı Sümer Açıklaması

'Mustafa Akaydın'ın son açıklamalarını büyük bir talihsizlik olarak görüyorum. 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili hezeyanları, şehitlerimize, gazilerimize ve milletimize karşı büyük bir saygısızlıktır'

AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, CHP Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın'ın bazı basın-yayın organlarında çıkan açıklamalarıyla ilgili olarak, 'Mustafa Akaydın'ın son açıklamalarını büyük bir talihsizlik olarak görüyorum. 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili hezeyanları, şehitlerimize, gazilerimize ve milletimize karşı büyük bir saygısızlıktır.' açıklamasında bulundu.

Sümer, yaptığı yazılı açıklamada, CHP Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın'ın bugün bazı basın-yayın organlarında çıkan açıklamalarıyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulundu.

Akaydın'ın son açıklamalarını büyük bir talihsizlik olarak gördüğünü kaydeden Akaydın, '15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili hezeyanları, şehitlerimize, gazilerimize ve milletimize karşı büyük bir saygısızlıktır. Hainlerin tanklarına, tüfeklerine karşı milletimiz ellerindeki bayraklarla göğüs gererek direnirken, 15 Temmuz darbe girişimini evinde komedi filmi gibi izlediğini ifade eden Akaydın'ın, şehitlerimizle dalga geçercesine bu yüzyılın hainliğini bir tiyatroya benzetmesi asla kabul edilebilecek bir şey değildir.' değerlendirmesinde bulundu.

Yapılan açıklamaların tarih boyunca destanlar yazan, kahramanlıklar gösteren Türk milletine karşı hakaret olduğunu vurgulayan Sümer, şunları kaydetti:

'Bu millet nasıl 18 Mart'ta, 30 Ağustos'ta tarih yazdıysa 15 Temmuz'da da büyük bir tarih yazmıştır. O gün vatanına, bayrağına, milletine bağlı vatandaşlarımız olmasaydı, bayrağını alıp meydanlara koşup, darbeyi durdurmasaydı, o zaman bu zihniyet ve Akaydın, sanırım bayram edecekti. Kontrollü darbe diyerek milletin aklıyla dalga geçen bu zihniyeti anlamak artık mümkün değil.'

Kaynak: AA