Başkanlar, Mersinlilerin Kurban Bayramını Kutladı

İçel Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, AK Parti İçel İl Başkanı Cesim Ercik, İçel Barosu Başkanı Ali Er ve Akdeniz Belediye Başkanı Muhittin Pamuk, yayınladıkları mesajlarla İçel halkının ve İslam aleminin Kurban Bayramını kutladılar.

Kocamaz: “Türk Milleti, birbirine sıkı sıkı sarılarak bu bayramı en güzel şekilde karşılayacaktır”

Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz mesajında, bayramların; yardımlaşmanın, dayanışmanın ve kardeşliğin en güzel şekilde idrak edildiği, insanların Allah’ın rahmetini ve bereketini üzerlerinde hissettikleri önemli günler olduğunu vurguladı. Bu yıl coşku ile kutlanan 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı gelen Kurban Bayramı ile taçlandırdıklarını belirten Kocamaz, “Zafer Bayramımızda olduğu gibi bu bayramda da birbirimize daha çok kenetlenmeli, ülkemizde ve kentimizde barış ve huzur havasını daha çok yaşatabilmeliyiz. Bu bayramı, birlik ve berberlik içinde, kardeşçe yaşamak için bir fırsat olarak görmeli, karışıklığa, ayrımcılığa, bölücülüğe ve fesatlığa imkan verecek hiçbir şeye göz yummamalıyız” dedi.

Son zamanlardaki şehit haberlerinin, ailelerinin ocağını ve herkesin yüreğimizi yaktığını dile getiren Kocamaz, “Fakat bizler şunu biliyoruz ki, bu ülkeyi her ne amaçla olursa olsun yıkmaya, yakmaya çalışanlar ellerinde koca bir hüsranla geri döneceklerdir. Bizler bu oyunlara gelmeyecek kadar akıllı ve ülkemizin bekasını sürdürecek kadar kararlı bir milletiz. İnanıyorum ki, Yüce Türk Milleti, birlik ve bütünlüğünü koruyacak, birbirine sıkı sıkı sarılarak bu bayramı en güzel şekilde karşılayacaktır. Bu yıl bayramı buruk geçirsek de bayramı fırsat bilerek, ellerimizi semaya açacak, Cenab-ı Hak’tan ülkemizin esenlik ve aydınlığı için dua dileyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Mesajında Arakan’da yaşanan Müslüman kıyımına da yer veren Kocamaz, Arakan’da yürekleri parçalayan tablolar yaşandığına dikkat çekerek, şunları kaydetti: “Ne yazık ki, Arakan’da son yılların en acımasız katliamlarından biri yaşanıyor. Yine bu günlerde Irak’ın Türkmen kenti Tel Afer’de Türkmen kardeşlerimize yönelik kan donduran hadiseler yaşanıyor. Bu mübarek bayramda Türk-İslam ülkelerinde akan kanın durmasını ve İslam alemi için büyük öneme sahip olan bu bayramların her Müslüman ülkede huzur içinde kutlanmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum. Vatanımızın her köşesindeki vatandaşlarımızın, kutsal görevini yerine getiren askerlerimizin ve Türk-İslam aleminin mübarek Kurban Bayramını tüm içtenliğimle kutluyor, nice huzurlu bayramlar diliyorum.”

Ercik: “Bayramlarımız milletimiz için kaynaşma fırsatıdır”

AK Parti İl Başkanı Ercik ise birlik ve beraberliğin, dayanışmanın, paylaşmanın ve kardeşliğin en güzel günlerinden biri olan Kurban Bayramına hep birlikte erişmenin mutluluğu ve sevincini yaşadıklarını belirtti.

Bayramlarda toplumsal yardımlaşma ve dayanışma duygularının pekiştiğini, küskünlerin barıştığını, sevenlerin bir araya geldiğini vurgulayan Ercik, “Bayramlar, merhamet duygularımızı harekete geçiren, kendimize ve çevremize karşı sorumluluklarımızın farkına varmamızı sağlayan günlerdir. İnsanları birbirine yakınlaştıran, sevgi ve dostluk bağlarını güçlendiren bir bayrama daha kavuşmanın mutluluğu içerisindeyiz. Bayramlar karşılıklı sevgi, saygı, kardeşlik ve dostluk bağlarımızı kuvvetlendiren, toplumsal yardımlaşma ve dayanışma duygularımızı pekiştiren, paylaşma ve yakınlaşmanın en üst seviyede yaşandığı özel günlerdir. Bayramlar, merhamet duygularımızı harekete geçirerek, kendimize ve çevremize karşı sorumluluklarımızın farkına varmamızı sağlar. Bayramlarımız milletimiz için gerçekten kaynaşma fırsatı olmaktadır. Bu bayramda annelerimizi, babalarımızı, büyüklerimizi ve özellikle kimsesizlerimizi, şehitlerimizi, gazilerimizi ve onların yetimlerini asla unutmayalım. İçelli hemşehrilerimin, milletimizin ve tüm İslam aleminin Kurban Bayramını tebrik ediyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum” dedi.

Er: “Bayramlarımızı daima yaşatmalıyız”

İçel Barosu Başkanı Er de resmi ve dini bayramların, insanları bir arada tutan, birlik ve beraberliği perçinleyen, insani değerleri öne çıkartan, kardeşlik ve yardımlaşma duygularını en yüksek seviyelere ulaştıran çok özel ve kutsal günler olduğunu vurguladı. Er, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Nerede o eski bayramlar diyerek özlem duyduğumuz, kin ve nefret duygularını bir kenara bıraktıran, sevgiyi ve hoşgörüyü hatırlatan bayramlarımızı daima yaşatmalıyız. Bayram demek; paylaşmak, paylaşarak çoğalmak demektir. Bayram sevincini engelli, muhtaç ve kimsesiz insanlarımızla, huzur ve sevgi evindeki yaşlılarımızla, çocuklarımızla, şehit aileleri ve gazilerimizle, akrabalarımızla, dostlarımızla birlikte yaşamak bir araya gelmenin ve kaynaşmanın en güzel örneğidir.”

Türkiye üzerinde oynanan oyunlar, komşu ülkelerdeki savaş, göç, kan ve gözyaşının herkesi derinden etkilediğini de kaydeden Er, “Devletimiz geçmişte olduğu gibi bugün de dünyadaki mazlumlara, savaş mağdurlarına kucak açarak, tüm dünyaya insanlık örneği vermeye devam etmektedir. Ülkemizde, tüm dünyada ve komşu ülkelerdeki gözyaşı ve insanlık dramının bir an önce sona ererek huzurun hakim olması en büyük dileğimizdir. Değerli meslektaşlarım başta olmak üzere tüm vatandaşlarımızın mübarek Kurban Bayramını kutlar, ülkemize ve tüm dünyaya huzur ve barış getirmesini diler, sevgi ve saygılarımı sunarım” ifadelerini kullandı.

Pamuk: “Vatandaşlarımıza, aileleriyle birlikte güzel bir bayram geçirmelerini diliyorum”

Akdeniz Belediye Başkanı Pamuk, bayramların, birlik ve beraberliğin yaşatılmasında ve gelişmesinde geleneksel bir önemi olduğunu dile getirerek, şöyle devam etti: “Bayram sabahıyla birlikte dinimizin öngördüğü şekilde her yaştan her kesimden insanın birbiriyle bayramlaştığı, dargınların barıştığı, küçüklerin büyüklere saygı, büyüklerin küçüklere sevgi gösterdiği mübarek ve güzel bir bayrama daha ulaşmanın heyecanı içindeyiz. Tüm İslam aleminin ve değerli vatandaşlarımızın mübarek Kurban Bayramını tebrik eder, aileleriyle birlikte güzel bir bayram geçirmelerini dilerim.”

Akdeniz Belediyesi olarak bayram boyunca vatandaşların mağduriyet yaşamamaları için gerekli önlemleri aldıklarını da belirten Pamuk, Zabıta, Temizlik ve Fen İşleri Müdürlüklerinde nöbetçi ekiplerin görev yapacaklarını bildirdi.
Kaynak: İHA