MŞÜ'de Beceri Koordinasyon Parkuru Sınavı

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulunun (BESYO) Beceri Koordinasyon Parkuru Sınavı devam ediyor.

Üniversite spor salonunda devam eden sınava Türkiye'nin farklı illerinden gelen bin 59 öğrenci, parkurda kıyasıya yarışarak ter döktü.

MŞÜ Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, MŞÜ'nün 2017-2018 akademik yılında ilk defa Beden Eğitimi Spor Meslek Yüksekokulu öğretmenlik bölümüne öğrenci alacağını söyledi.

BESYO'ya bin 59 öğrencinin başvurduğunu ifade eden Polat, şöyle konuştu:

'Sınava pek çok öğrencimiz girdi. Bunlardan 20'si milli sporcu. 20 bayan ve 40 erkek olmak üzere 60 öğrenci alacağız. Sınav esnasında bütün öğrenciler girmiş oldukları sınavı canlı olarak kendileri ve aileleriyle izleyebiliyorlar. Kesinlikle burada rektör olarak bunu bütün samimiyetimle, açık yüreklilikle söylüyorum, hiçbir şekilde hiç kimseye asla ve katiyen iltimas geçilmeyecek. Çünkü bu çocuklar hepimizin çocukları. Türkiye'nin her tarafından büyük meşakkatler çekerek buraya geliyorlar. Dolayısıyla hepsi benim evladım gibidir. Hiçbirinin hakkı burada yenmeyecek. Herhangi bir konuda, en küçük bir şüphe olması durumunda bizlere müracaat edebilirler.'

Kaynak: AA