AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Karacan'dan TİSK'e Ziyaret

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan, 2023 hedefi olan 25 bin dolar seviyesindeki kişi başı milli gelire ulaşılması için yıllık yüzde 7’den aşağı büyüme gerçekleştirilmemesi gerektiğini söyledi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Karacan'dan TİSK'e Ziyaret
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan ve beraberindeki heyet, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Yönetim Kurulu Başkanı Kudret Önen’i ziyaret etti. Karacan, TİSK’i ziyareti sırasında AK Parti olarak işverenlerin sorunlarına hem MYK’da hem de hükümet nezdinde çareler bulmak için gerekli görüşmeler gerçekleştirileceğini belirterek, 2023 hedefi olan kişi başına 25 bin dolar milli gelire ulaşılması için yüzde 7’den aşağı büyüme gerçekleştirilmemesi gerektiğini söyledi.

Karacan, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın selamını getirdik. Bundan sonra özellikle işverenlerin tüm kesimlerinin hem sorunları için hem de diyalog çerçevesinde sayın başkanımızı tebrik etmeye geldik. Türkiye’nin bugün içinde bulunduğu her konumda sanayiden ticarete hep işverenlerimiz sayesinde geldik. 2023 hedefindeki kişi başı 25 bin dolar seviyesindeki milli gelire ulaşmamız için yıllık yüzde 7’den aşağı büyüme gerçekleştirmememiz gerekiyor. Geçen yıl bildiğiniz gibi iş dünyası, bürokrasi olarak FETÖ terör örgütü ile uğraştık ve onun sancılarını yaşadık. İş dünyasının sorunlarının çözüm yeri siyasettir. Siyasetin iş dünyası, işvereni, sendikası ile yan yana gelmediği sorunları ortak havuza aktarmadığı müddetçe sorunların çözümü gerçekleşmez. Bundan sonra sayın başkanımız ile daha sık bir araya gelerek sorunları ele alıp, ilgili mercilerde hızlı bir şekilde değerlendirmesini sağlamak için ilk görüşmemizi gerçekleştirdik. Hep birlikte ortak toplantılarla AK Parti olarak sivil toplum örgütlerine verdiğimiz değer, önem, bundan sonraki süreçte neler yapabiliriz bunun görüşmelerini yaptık. İşverenlerin sorunlarına hem MYK’da hem de hükümet nezdinde çareleri bulmak için gerekli görüşmeleri gerçekleştirdik” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA