Bursa'da Çevik Kuvvet Ve Özel Harekata Yeni Kompleks

Bursa’da Çevik Kuvvet ve Özel Harekat Şube Müdürlüğü, Buttim’de Büyükşehir Belediyesi tarafından tahsis edilen 15 dönümlük alandaki yeni komplekste inşa edilecek. Büyükşehir Belediyesi tarafından Odunluk’ta inşa edilen Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü binası yakın zamanda hizmete açılacak.

Bursa'da Çevik Kuvvet Ve Özel Harekata Yeni Kompleks
Selami Yıldız, Adana’ya gitmeden önce basın mensuplarıyla yaptığı sohbet toplantısında Acemler’deki Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Uyuşturucuyla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü’nün Odunluk’ta 11 bin metrekare alanda inşa edilen yeni binasına taşınacağını belirterek, "Büyükşehir Belediyesi buranın iç işlerini de tamamladı. 13,5 milyon lira ek maliyet çıktı. İnşaat tamamlandı. Bir ay sonra açılması planlanıyor. Görev süremizde Çarşı ve Bağlarbaşı karakollarını Yenişehir, İznik, İnegöl İlçe Emniyet Müdürlüğü binalarını da yeniledik" dedi.

2,5 yılda Emniyet Müdürlüğü’ne 300 yeni araç kazandırdıklarını ve Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ile Özel Harekat Şube Müdürlüğü’ne yakışacak bir kompleksin Buttim’de inşa edileceğini ifade eden Selami Yıldız, "Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Buttim’de bize tahsis edilen 15 bin metrekarelik bir alan var. Buraya modern bir çevik kuvvet ve özel harekat kompleksi inşa edilecek. Bunun ödeneğini de 2017 yılı içine aldırdı. İhalesi yapılıyor ve inşaat bu yıl başlayacak. Bursa Emniyet Müdürlüğü kendisine yakışacak hizmet binaları kazanmış olacak" dedi.

Öte yandan, Acemler’deki KOM ve Uyuşturucuyla Mücadele Şube Müdürlüğü’nün Odunluk’a taşınmasıyla buraya hangi birimlerin taşınacağı ise henüz kesinlik kazanmadı.
Kaynak: İHA