Yemen'de Muhalifler Arasında Çatışma

Başkent Sana'da Husiler ile devrik cumhurbaşkanı Salih yanlısı Cumhuriyet Muhafızları arasında çıkan çatışmada bir Husi militanı öldü.

Yemen'in başkenti Sana'da Husiler ile devrik cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlısı Cumhuriyet Muhafızları arasında çatışma çıktığı, olayda bir Husi militanının hayatını kaybettiği bildirildi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Ali Abdullah Salih'in oğlu Ahmed'in başkent Sana'nın Hadde Mahallesi'nde bulunan evinin önüne kontrol noktası kurmak isteyen Husiler ile evin güvenliğinden sorumlu Cumhuriyet Muhafızları'na bağlı güçler arasında gerginlik yaşandı.

Husilerin ısrarının Cumhuriyet Muhafızları'na bağlı güçler tarafından reddedilmesi üzerine taraflar arasında çıkan çatışmada 1 Husi öldü, her iki taraftan da yaralananlar oldu.

Hadde Mahallesi'ndeki Misbahi kavşağı bölgesinde ve Salih'in oğlu Ahmed'in evinin çevresinde güvenlik açısından büyük bir gerginliğin olduğu, ana caddelerin trafiğe kapatıldığı belirtildi.

Caddelerin kapatılması nedeniyle bölgeye yakın kafelerde çok sayıda kişinin mahsur kaldığı, Salih güçlerinin ise yüksek binaların üstüne konuşlandığı ifade edildi.

Husiler ve Saih'e bağlı medya kuruluşlarından olaya ilişkin resmi bir açıklama yayınlanmadı.

Yemen'de darbenin mimarı Husiler ile müttefikleri devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih arasında bir süredir karşılıklı sert açıklamalarla gerginlik yaşanıyordu.

Husilerin silahlı kanadı Halk Komiteleri, çarşamba günü yaptığı açıklamada, Husileri 'milis' şeklinde nitelendiren Salih'in 'kırmızı çizgiyi aştığını' belirtmişti.

Buna karşılık Salih'in liderliğini yaptığı Genel Halk Kongresi Partisi Genel Sekreter Yardımcısı Yasir el-Avvadi, her türlü seçeneğe karşı hazır olduklarını ve kimsenin kendilerini tehdit edemeyeceğini söylemişti.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın hüküm sürdüğü Yemen'de Husiler ile Salih yanlıları, Eylül 2014'ten bu yana başkent Sana ve bazı bölgelerin denetimini elinde tutuyor. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten beri Yemen hükümetine destek veriyor.
Kaynak: AA