Milletvekili Önal, İnşaatı Devam Eden Okulları İnceledi

AK Parti Osmaniye Milletvekili Suat Önal, kent merkezi ve Toprakkale ilçesinde inşaat çalışmaları okulları inceledi.

Önal, ziyaretleri kapsamında, kent merkezinde bitme aşamasına gelen 24 derslikli Ticaret Meslek Lisesi inşaatını, Bilim ve Sanat Merkezi ile Halk Eğitim Merkezi inşaatlarını, 300 kişilik Sosyal Bilimler Lisesi pansiyon inşaatını, Şehit Mehmet Karacatilki İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu inşaatını, Toprakkale ilçesinde 12 derslikli Atatürk Ortaokulu inşaatını ve Toprakkale Halk Eğitim Merkezi inşaatını inceledi.

Önal, ziyaretleri esnasında Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik'ten okul inşaatlarında gelinen aşamalar hakkında bilgi aldı.

İkili öğretimden tekli öğretime geçiş sağlamak için yeni okul inşaatlarının hızla devam ettiğini ifade eden Önal, şunları kaydetti:

'Kentimizde eğitim binalarının inşaatları hızla devam ediyor. Güney Çevre Yolu'nun Çardak köyü kesiminde 24 derslikli Ticaret Meslek Lisesi inşaatı tamamlanmak üzere. Okulumuzun yeni eğitim-öğretim yılına yetişmesi planlanıyor. Ziyaretlerimiz kapsamında, Şehit Mehmet Karacatilki İmam Hatip Lisesini gezdik. Burada yapılması planlanan çok amaçlı konferans salonunda incelemelerde bulunarak, okulda hafızlık eğitimi gören yavrularımızla sohbet ettik. Yine Fakıuşağı Mahallesi Okullar Kampüsüne yakın bölgede yapılan Bilim ve Sanat Merkezi ile Halk Eğitim Merkezi inşaatlarını yerinde inceledik. Yüzde 30 oranında yapımı tamamlanan söz konusu yatırımlarımız yıl sonuna kadar bitmiş olacak. Kent merkezinde okullar kampüsünde 300 kişilik Sosyal Bilimler Lisesi Pansiyon inşaatını yerinde inceledik. Bu yatırımlarımız da eylül ayı itibariyle tamamlanacak. Toprakkale ilçesinde de 12 derslikli Atatürk Ortaokulu inşaatını yerinde inceleme imkanı bulduk. Bu ilçemizde ayrıca Halk Eğitim Merkezi inşaatı da hızla devam ediyor.'

Kaynak: AA