Gaziantep'teki Su Kesintileri

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, kentteki su kesintilerinin planlı olduğunu, barajlardaki doluluk oranında sorun bulunmadığını bildirdi.

Şahin, yaptığı yazılı açıklamada, GASKİ Genel Müdürlüğü tarafından kente su taşıyan 40 yıllık boruların aşamalı olarak değiştirildiğini, bu nedenle bir süredir halkı bilgilendirerek planlı şekilde su kesintilerinin yapıldığını anımsattı.

'Su kesintileri planlı, barajlardaki doluluk oranında sorun yok' diyen Şahin, 40 yıldır kullanılan ön germeli boruların sağlık açısından bir an önce değiştirilmesi gerektiğini belirterek şunları kaydetti:

'Su çok stratejik, önemli, artık petrolden sonra su savaşlarının başladığı yeni bir dünya düzenine gidiyoruz. Dolayısıyla biz zaten su fakiri bir şehir olarak gelen suyu kaybetmememiz gerekiyor. Bu 40 yıllık borularda yüzde 60’ın üzerinde kayıp kaçak var. Biz de Düzbağ’daki bu baraj yapımını bir fırsata dönüştürelim istedik. Orada 12 kilometre baraj yolunda ön germeli boru dediğimiz kayıp kaçağı çok yüksek olan, halkımızında sağlığı açısından derhal değiltirilmesi gereken boruların 6 kilometresini hızlı bir şekilde değiştirme kararı aldık. Bunu halkımız için yapıyoruz. Bunu yaparken de barajdaki suyla ilgili kısıtlamaya gitmeniz gerekiyor. Çünkü boru değiştiriyorsunuz. Buradaki depoyu düşürmemek için de düzenli bir şekilde Mahalle bilgilendirerek 4 günde 12 saatlik bir su kesintisine gitmek zorunda kaldık. Ama 1 Ağustos itibariyle bu su kesintileri bitiyor. ‘Suyumuz mu bitiyor, suda mı bir sorun var’ gibi bir kaygıları olmasın. Bu tamamen onların sağlığı kayıp kaçağı önlemek için yaptığımız bir tasarruftur.'

Gaziantep’te suya 1 milyar liralık yatırım yapıldığını dile getiren Şahin, Türkiye'nin en büyük ikinci projesi Düzbağ Projesi’nin tamamlanması halinde vatandaşın daha kaliteli bir suyu ucuz bir şekilde kullanacağını vurguladı.

Şahin, Gaziray Projesi'ne de değinerek Metro Uygulama Projesi’nin ihalesinin yapıldığını bildirdi.

İhtiyaç dahilinde kavşak yapımlarının devam ettiğine işaret eden Şahin, 12 kavşağın planlamasını yaptıklarını, para ve bütçe oldukça bunların yapılacağını kaydetti.

Kaynak: AA