Bursa'daki Dolandırıcılık Davası

Sahte kimliklerle bankalardan 1 milyon liranın üzerinde kredi çektiği iddiasıyla 46 yıl hapse mahkum edilen Afgan sanığın cezası, üst mahkemece onandı.

Bursa'da, kendi fotoğraflarını yapıştırdığı, kayıp kişiler adına düzenlediği 15 sahte kimlikle kredi çekip bankaları 1 milyon liranın üzerinde dolandırdığı iddiasıyla 46 yıl hapse mahkum edilen Afgan sanığın cezası, üst mahkemece onandı.

Bursa 7. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan Afganistan uyruklu tutuklu sanık Murad Keyman'ın (44) 'dolandırıcılık' suçundan 45 yıl 10 ay hapis cezası ve 26 bin lira da para cezası alması üzerine, Keyman'ın avukatı İstanbul Bölge Adliye Mahkemesine itirazda bulundu.

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 22. Ceza Dairesi, yaptığı incelemenin ardından yerel mahkemece verilen cezayı onadı.

22. Ceza Dairesi, toplanan delilleri ve mahkemece yürütülen kovuşturmayı uygun bularak sanık ve avukatının başvurularını oy birliğiyle reddetti.

- Olay

Afganistan uyruklu Murad Keyman, Haziran 2015'te kentteki banka şubesine giderek 3 bin lira kredi almak için işlem yaptırmış, bu kişinin davranışlarından şüphelenen banka memuru, e-Devlet şifresini sisteme girmesini istemişti. Keyman'ın, şifresini hatırlamadığını söylemesinin ardından yanındaki tablet bilgisayarla uğraştığını ve bankanın dışına çıktığını gören memur, durumu polise haber vermiş, bunun üzerine Keyman yakalanmıştı.

Keyman'ın üst aramasında, kayıp kişiler adına düzenlenmiş üzerinde fotoğrafları olan 15 sahte kimlik bulunmuştu. 'Dolandırıcılık' suçlarından hakkında dava açılan ve 85 yıl hapis istemiyle yargılanan Keyman'a 45 yıl 10 ay hapis, 26 bin lira da para cezası vermişti.
Kaynak: AA