Sakarya Cumhuriyet Başsavcısı Dursun, Görevine Başladı

Hakimler ve Savcılar Kurulunun (HSK) kararnamesiyle Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığına atanan Lütfi Dursun, görevine başladı.

Sakarya Adliyesine gelen Cumhuriyet Başsavcısı Dursun, eski Başsavcı Mehmet Özel'den görevi devraldı.

Başsavcılık makamında yapılan devir teslim töreninde, Sakarya Cumhuriyet Başsavcısı Lütfi Dursun, eski Başsavcı Özel, Sakarya Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Sertaç Kesler, Sakarya Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Haydar Memiş, Başsavcı vekilleri Mustafa Doğan, Güven Yıldız, Semih Akgün katıldı.

Özel, Dursun'a çiçek takdim ederek hayırlı olsun dileklerinde bulundu.

Dursun, burada yaptığı açıklamada, görevi devralmanın mutluluğu ve heyecanını yaşadığını söyledi.

Sakaryalı vatandaşlara hizmet etmenin heyecanı içerisinde olduklarını belirten Dursun, 'İnşallah güzel işlere imza atacağız. Başsavcıma Afyon’da mutlu, huzurlu bir yaşam diliyorum. Başarılı işlere imza atacağı inancım tamdır. Ben başsavcıma yeni görevinde başarılar dilerim.' diye konuştu.

Özel ise, yaklaşık 5 aydır Sakarya'ya hizmet ettikten sonra Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığına atandığını belirterek, şöyle konuştu:

'Tabi bu 5 aylık görev süresi içerisinde fedakar bir şekilde, olabildiğince Sakarya halkına yakışır bir hizmet anlayışı içinde temel esas aldık. Yoğun bir şekilde çalıştık. Bu süre zarfından adaletin tecellisi için Sakarya'ya gecikmeden dağıtılması hususunda destek veren tüm kurum temsilcilerine, tüm arkadaşlarıma teşekkür etmek isterim. Önemli olan görev yaptığımız süre zarfında Sakarya’ya veya Sakaryalılara güzel bir hizmet edebildiysek kendimizi görevimizi yapmış sayıyoruz. Biz Sakaryalı hemşehrilerimizden memnunuz. Şimdilik buradaki görevimizi noktalamış olduk. Bizden sonra görevi devralacak olan çok kıymetli başsavcı arkadaşımıza da her zaman yanında olduğumuzu söyledik.'

Konuşmaların ardından personelle vedalaşan Özel, adliyeden ayrıldı.

Kaynak: AA