Kepez Belediyesinden 15 Temmuz Anısına Cadde Ve Anıt

Kepez Belediyesi, 15 Temmuz'da, '15 Temmuz Şehitleri' ve 'Şehit Ömer Halisdemir' caddeleri ile 15 Temmuz Demokrasi Anıtı'nın açılışını gerçekleştirecek.

Kepez Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, 15 Temmuz 2016 yılındaki darbe girişimde hayatını kaybeden şehitlerin anısını yaşatacak 15 Temmuz Demokrasi Anıtı ve adını darbe girişimine karşı duran kahramanlardan alan iki cadde, 15 Temmuz 2017 tarihinde düzenlenecek törenle açılacak.

Kepez Belediyesi tarafından Yeni Mahalle'de konumlandırılacak 15 Temmuz Demokrasi Anıtı'nda, halkın darbecileri durdurmak için bir tankın üzerine çıkması ve Metin Doğan adlı vatandaşın Atatürk Havalimanı'nda bir tankın önüne yatması gibi kahramanlık destanlarını tasvir ediyor.

Sütçüler Kepez Devlet Hastanesi önünde yer alan iki caddeye '15 Temmuz Şehitleri' ve 'Şehit Ömer Halisdemir' isimleri verilmesi kararının uygulanmasının ardından, her iki caddenin açılışı hain girişimin yıl dönümü olan 15 Temmuz 2017'de, 15 Temmuz Demokrasi Anıtı ile eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek.

Kaynak: AA